236 darab zsírúj PlayStation 5 vagy egy szép lakás < egyetlen CS:GO skin.

A live service játékok alapvető elemei a kozmetikumok, azaz az olyan egyedi kinézetek, melyekkel kicicomázhatjuk a karakterünk, a fegyverünk, vagy más játékbeli cuccainkat. Ezeket lehet szeretni vagy utálni, az viszont vitán felüli, hogy ezzel a módszerrel tulajdonképpen tisztesen kereshetnek pénzt a fejlesztők, elvégre sokkal elegánsabb megoldás, mint mondjuk egy pay to win rendszer.

A fejlesztők persze ezeket a kozmetikumokat általában megbolondíthatják azzal, hogy egyik sokkal ritkább, mint a másik, ami a népszerű játékokban virágzó skin piacot eredményez, ahol kisebb-nagyobb vagyonokért is gazdát cserélhetnek. A legjobb példa erre talán a Counter Strike: Global Offensive, ahol néhányan simán eltapsolják egy ház árát is akár egyetlen giccses fegyverfestésért.

Ha érdekelnek a CS:GO eszeveszettül drága skinjei, akkor ezt a cikkünket mindenképp nézd meg, most azonban egy újabb versenyző került terítékre, azaz eladásra, aminek árából egy belpesti lakást, vagy igény szerint 236 darab PlayStation 5-öt is vehetnénk.

Az adás-vétel egyébként a Kotaku szerint a kínai Buff történt, ami voltaképp a CS:GO Hádája, vagyis használtruha platformja, ahol a játékosok pénzzé tehetik a megszerzett-kibontott skineket. Ide került fel egy AK-47-es virágos festése, egy ritka Wild Lotus skin, amit egy kitömött játékos szinte „alkalmi áron”,

160.000 dollárért, jelenlegi (373 forintos) árfolyamán 59 millió forintért meg is vásárolt.

Persze felesleges belemenni olyan fejtegetésekbe, hogy vajon megér-e ennyi pénzt egy digitális „bizbasz”, hiszen nagy egyetértés sosem lesz a dologban. Azt viszont fontos tudni, hogy a legtöbben, akik ekkora vagyont kifizetnek egy játékbeli fegyver kinézetéért az esetek többségében nem rajongásból, játékból, vagy e-pénisz növelése miatt vásárolnak, hanem befektetésből.

A világ egyik legértékesebb CS:GO skin-kollekciója például állítólag a szaúd-arábiai királyi család egy tagjáé – volt, amíg tavaly ki nem pucolták, az ellopott skinek értéke pedig meghaladta a 760 millió forintot is.

Ezt is érdemes elolvasnod:

A világ legdrágább konzoljai: A 9 milliós GameBoy-tól a 145 milliós Nintendo Wii-ig

×