A Steam Market limitjei aprópénzek ebben a ligában.

2013 augusztusában érkezett meg a CS:GO egyik legnagyobb volumenű frissítése. Nem feltétlenül funkcionalitásában vagy a hozzáadott játékmechanikai elemekben hoztak újítást a fejlesztők, hanem hivatalosan is elstartoltattak egy több milliárd dolláros piacot.

Az Arms Deal Update keretein belül több mint 100 kozmetikai tárgy érkezett a játékba, hogy aztán az évek során folyamatosan még több skin, matrica vagy graffiti bővítse a Valve FPS játékának felhozatalát. A játékosok olyan nagy értékeket adtak egyes skineknek, hogy a Steam Marketen nem is lehet lebonyolítani az üzletelést, hiszen sem az a korábbi 500 euró környéki, sem a mostani több ezer eurós limiten is több tízezer, százezer dollárt buknának az eladók. Így külsős oldalakon, felületeken kell eladni ezeket a nagy értékű in-game tárgyakat, hogy megfelelő összeget kapjon értük a tulajdonos.

#387 KARAMBIT | CASE HARDENED BLUE GEM

A „387”-es számozás kiemelése nem véletlen. A skinek a float érték mellett, mely meghatározza, hogy milyen kopási szinten lesz az adott fegyver rendelkeznek más értékekkel is. A legfontosabb talán ezek közül a „Pattern Template”, mely adott tárgyak esetében meghatározza, hogy milyen formában/eloszlásban terül el a modellen a textúra. Case Hardened skinnél így ez a szám azt dönti el, hova is kerülnek pontosan az értékes, kék részek. 2016-ban 150 ezer dollár környékén szabadultak meg a késtől, a jelenlegi market és crypto viszonyokat figyelembe véve azonban 600 ezer dollár sem lenne érte elképzelhetetlen.

STATTRAK AK-47 | CASE HARDENED BLUE GEM + 4X TITAN HOLO

A helyzet itt is hasonló. A Pattern Template szám itt is a legjobbak közül került ki, teljesen kék a fegyver felső része. Ehhez hozzájön még a méregdrága Katowice 2014 matricák ára és máris 6 számjegyű összegeket láthatunk magunk előtt. Természetesen dollárban! A skin értékét ennél a fegyvernél is 150 ezer dollár környékére saccolhatjuk.

Fun fact: Dupreeh kezében is feltűnt az AK az IEM Katowice 2021 egyik kvalifikációs mérkőzésén.

SOUVENIR AWP | DRAGON LORE FN + 4X TITAN HOLO

A matricák maradtak, a fegyver változott. Az AWP Dragon Lore nem az olcsó fegyverek közé tartozik, ám a Souvenir változatait nem fogjuk megtalálni a marketen. A tulajdonosa ezt fejelte meg 4 Titan Holo matricával, melyek szinte csak önmagukban több tízezer dollárt megérhetnek. Az árcédula itt valahol 250 ezer dollár környékén mozoghat manapság.

STATTRAK M4A4 | HOWL + 4X TITAN HOLO

Az M4A4 HOWL önmagában nem is biztos, hogy kiemelkedő skin lett volna, ha nem lopott alapanyag adja a fegyver textúráját. A Valve létrehozott egy külön kategóriát a skinnek (Contraband), illetve kivették a ládából is, annak ellenére, hogy átdolgozták az eredeti munkát a CS:GO fejlesztői. Így adott volt minden, hogy a ritkasága miatt a skin ára az egekbe szökjön. A fegyver értékét 180 ezer dollárra becsülik.

STATTRAK AK-47 | FIRE SERPENT + 4X IBUYPOWER HOLO

Az iBuyPower matricák ára már régóta az egekben jár, hiszen az iBP bundázása után gyakorlatilag feloszlott a szervezet CS:GO csapata, így garantált volt, hogy nem érkezik új iBuyPower matrica a játékba. Az AK-47 Fire Serpent pedig azért különleges, mert Factory New állapotában nagyon ritka. A szokásos 0.00-0.07 float Factory New tartomány helyett csak 0.06-0.07 értékekkel operál a fegyver, így a szokásosnál sokkal-sokkal kisebb az esély egy Factory New példány kinyitására, ráadásul StatTrakos verzióról beszélünk. Így már nem is olyan nagy meglepetés a 80-100 ezer dollára becsült ár.

Forrás: TalkEsport

https://leet.hu/shop/back2school/

×