Na végre valami, ami nem csak a vásári gagyiknál több, de még a látványos, viszont igazi élményt nélkülöző replikákat is lekörözi! K E L L ! ! !

Josh D’Amaro nevét mostantól minden Star Wars rajongó imába foglalja, ha a Disney piacra dobja az általa múlt hétvégén nyilvánosan is bemutatott fénykardot. A cég vidámparkjaiért és más szórakoztató egységeiért felelős igazgató az SXSW-n állt színpadra az eddigi leghitelesebb fénykarddal, ami létezik – vette észre a Rebo.hu.

„Nekem van a legkirályabb munkám a világon: egy igazi fénykardot tartok a kezemben”

– büszkélkedett D’Amaro, persze némileg ferdítve a valóságon, hiszen a mellette álló műsorvezetőnek semmi félnivalója nem volt attól, hogy az igazgató esetleg megbotlik és ezzeé véletlenül kettévágja őt a színpadon. Vagy magát. De az a kard… Ha sorozatgyártásba kerül, minden 30-40-es apuka hülyét csinál magából a játszótéren, akinek a kezébe kerül.

A kard, attól, hogy teljesen és minden elemében pontosan olyan, mint amilyenekkel a filmekben találkozunk, még nem képes átmetszeni egy embert, de talán még egy Camambert sajtot sem. És ez, ne kövezz meg érte: jobb is így! Bár évtizedek óta élénk vita tárgya minden Star Wars kommentszekcióban, tényleges és valódi fénykardot valószínűleg sosem lesz képes gyártani az emberiség – legfőképpen azért, mert még a technológia birtokában sem az lenne a legfontosabb kérdés, hogy kézi fegyver szülessen belőle. Látványos őrültségnek viszont isteni!

 

Valószínűleg hivatalos termékként fog piacra kerülni, mivel leírást is kiadtak hozzá. E szerint a rendezvényen bemutatott tárgy nem több, mint egy brutál erős külsőségekkel rendelkező, működő kellék, ami

„attól lesz különleges, hogy az új kialakításnak köszönhetően ki-és visszahúzható energiapengét kapott: a penge a fénybeállításoknak köszönhetően azt a hatást kelti, mintha a kézben tartott markolatból törne elő”.

De lényegében így is van: az egész két, hosszában félbevágott műanyag hengerből áll, melyeket a középső tengelyükre merőlegesen feltekernek és így viszonylag kis térfogatú pengeelemeket hoznak létre. Ezeket azok az orsók tartják, amik a markolategységben vannak, más effekteket biztosító kellékekkel, például a motorral. Ez utóbbi működteti a pengét és az annak kinyúlásáért felelős mechanizmust. Ilyenkor a pengerészek letekerednek az orsókról és áthaladnak egy folyosón, ami egy hosszú rúddá nyomja össze őket. A fénykard működése leginkább egy cipzár felhúzásához hasonlít: a kard bekapcsoláskor kinyílik, visszahúzáskor pedig csukódik: utóbbi esetben a motor visszafelé tekeri az orsókat, ezzel újra fecsévélve a pengeelemeket. Egyszerűen nagyszerű. És hatásos: még akkor is bravúrosan néz ki, ha nem funkcionál úgy, mint a filmekben.

Ja, és az megvan, hogy az új SW játékban megújulnak a fénykardok is?

Árulkodott a rendező: nem a Survivor lesz az utolsó játék a Star Wars Jedi sorozatban

 

×