A Respawn Entertainment játékrendezőjének a kezdetek óta komoly, hosszútávú tervei vannak Cal Kestis történetével és a Star Wars univerzummal.

Nagyon sok lehetőséget lát a Star Wars Jedi sorozatban Stig Asmussen, az eddigi két játék (és nem mellesleg a korábbi God of War III) rendezője, aki az IGN-nek nyilatkozva beszélt a franchise jövőjéről. A jövő hónapban debütáló Star Wars Jedi: Survivor öt évvel játszódik a 2019-es Fallen Order eseményei után, és ismét Cal Kestis, az egyik utolsó Jedi lovag történetét folytatja,

de gyakorlatilag 100 százalék, hogy nem zárja le.

Mint ismert, a game-et eredetileg 2023. március 17-én dobták volna piacra, újgenerációs konzolokra és PC-re, viszont a Respawn úgy döntött: van még mit csiszolni rajta, hogy minél letisztultabb és élvezetesebb játékot adjanak a rajongók kezébe, így hat héttel eltolta a megjelenést.

Forrás: Respawn Entertainment

Asmussen közölte: nagyon szeretné, ha a főhős utazása egy harmadik játékra is kiterjedne, mert a sztoriban „mindig is trilógiát látott”. Most azon gondolkodik, hogy hogyan tudja újabb és újabb helyekre elvinni Calt és csapatát.

 

„Elég jó elképzelésünk volt arról, hogy milyen időkeretben játszódjon a Survivor, mi legyen a tét, mi legyen a játék hangvétele, mivel álljon szemben Cal, és hogyan fog a legénység beleszólni ebbe”

– magyarázta a rendező, hozzátéve, hogy a következő játéktól az eddigi, egyébként remekül bevált 4-es verzióról Unreal Engine 5-re tervez váltani .

Már a második felvonásra is sok mindenen fejlesztettek:

Nagyon kellett: ilyen újítások lesznek a Star Wars Jedi: Survivorban a Fallen Orderhez képest

 

×