A Super Mario franchise-t általában a platformer műfajjal szokás összekapcsolni, de ez a játék shooterré alakítja az ismert címet.

Természetesen a Super Mario franchise igen régóta létezik, így az sem meglepő, hogy számtalan műfajban készült játék a franchise-on belül. Arra viszont nehéz példát találni, hogy a Nintendo valaha is Super Mario FPS-t (first person shooter) készített volna. Pedig nemrég a Nintendo még egy izgalmas taktikai, XCOM-stílusú Mario + Rabbids címet is bejelentett, szóval nem lehet azt mondani, hogy a platformernél maradtak volna. Bár a Squaresoft is fejlesztett SNES-re például egy Super Mario RPG-t, a Nintendo mindig is idegenkedett az a lövöldözős játékoktól.

Aki esetleg nem tudná, Mario, aki a világ egyik legismertebb karaktere, külön világnapot is kapott. Március 10-e tehát Mario napja, másnéven MAR10. Még 2020-ban, a MAR10-napon jelent meg egy rajongói játék, aminek létezése felett valamiért eddig szemet hunyt a Nintendo. A cég ugyanis valamiért vaskarommal üldözi a Nintendo játékok alapján készült rajongói alkotásokat, van azonban egy, amit nem.

Ebben a játékban lövöldözni tudunk a Super Mario világában.

 

A Super 1-1 Challenge az eredeti Super Mario játék világának World 1-1-jét alakítja át egy belső nézetű lövöldözős játékká. A játékosok feladata, hogy a lehető leggyorsabban érjenek a pálya végére, miközben az összes aranyérmet be kell gyűjteni. Vannak elrejtett piros érmék is. A Super 1-1 Challenge ráadásul most egy új frissítést is kapott, ami javított látványvilágot és játékmenetet kínál.

Egyértelmű, hogy Sean Noonan, a The Super 1-1 Challenge alkotója nagyon sokat időt, energiát és szeretet tesz a játékába. Reméljük folytatja a munkát, és az eredeti játék még több szintje lesz így játszható, feltéve, hogy a rajongói alkotás nem vonja magára a Nintendo jogi osztályának haragját.

A játékot egyébként a itch.io oldalról tudjátok letölteni, nagyjából 800 forintos támogatói díjért cserébe. Szóval nem teljesen ingyenes.

Ezt láttad már?

Az eredeti Ellie is benne van a The Last of Us záróepizódjában

 

×