Az Nvidia már készíti elő a megjelenést.

Az Nvidia a tavaly szeptemberi Ada Lovelace – RTX 40 leleplezés óta három kártyát szállított a piacra. Az RTX 4090, RTX 4080 és RTX 4070 Ti egységeket találhatjuk meg jelenleg a polcukon. Az árazás nem túl baráti, az óriáscég a mesterségesen feltornázott árakat vette alapul, nem pedig a korábbi összegeket. Sokan meg is orroltak rájuk, ám nem sok választási lehetőségünk van.

Ennek ellenére sokan várják a gyengébb modelleket, hiszen a felhasználók jelentős részének nem az egymilliós kártyákra van szükségük. Arany középút lehet itt is a 4070 és 4060 közötti sáv, mely remélhetőleg ismét három modellt takar majd a későbbiekben. Az első fecske hamarosan meg is érkezhet, friss híreket kaptunk róla a hétvége folyamán.

Egy hónap múlva debütálhat is az RTX 4070!

Az RTX 4070 ugyan azt a GPU chipet használja, mint a Ti, ám természetesen sokkal kevesebb CUDA maggal. Egészen pontosan 1792 darabtól szabadították meg az Nvidia mérnökei. Jó hír lehet, hogy a memóriát tekintve azonosak lesznek, így a Ti nélküli 4070 is 12 GB-nyi, GDDR6X VRAM-mal gazdálkodik majd. A fogyasztása azonban sokkan barátibb lesz, maximális 200 wattos értékben határozzák meg az eddigi szivárgások. A teljesítmény és az ár lehet még kérdéses. A nyers erejét sokan a 3080 környékére várják, az árcédulát azonban még teljes homály fedi. Remélhetőleg az elkövetkezendő hetekben ez is kiderülhet, de sokan csalódhatnak.

Frissített az AMD és az Nvidia is – Ezért érdemes felrakni az új drivereket

 

×