Most már talán minden rendben lesz.

Az elmúlt pár hétben különös hírek érkeztek mindkét nagy videókártya-gyártó háza tájáról. Az AMD problémái már február közepén elkezdődtek, az akkori driver kiadása után. Több felhasználó is arról számolt be, hogy a telepítés után használhatatlanná vált a számítógépük, csak az újratelepítés jelentett megoldást. Hamar kiderült, hogy a március eleji illesztőprogram sem hozta el a megváltást. Különösen fájó pont ez, hiszen kellemes FPS boosttal kecsegtetett az új verzió.

Az Nvidia sem úszta meg. A február utolsó napján megérkezett driver az RTX Video Super Resolution újdonság mellett nem várt problémát is hozott. A játékosok jelentős részénél indokolatlanul megnövekedett az „IDLE” processzorhasználat. A szokásos pár % helyett 10-30%-on tekert a CPU akár az üres asztalon is.

Aggodalomra semmi ok, mindkét gyártó jelentkezett hotfixekkel!

Úgy tűnik, hogy a hét végére mindkét óriás bejelentkezett a frissített verziókkal. Az Nvidia javította az indokolatlan CPU használatot, míg az AMD a fentebb nevezett kékhalált okozó hibaforrást szüntette meg. Az új illesztőprogramokat az alábbi linkekről töltheted le:

Remélhetőleg az elkövetkezendő időszakban további hibajelenségek felbukkanására nem kell számítanunk. Eléggé kellemetlen volt ez a pár hét mindkét gyártó és a felhasználók számára is.

AI, fülek és további finomságok – 5 Windows funkció, mely az új frissítéssel érkezett

 

×