Már most nem örülnek annak a játékosok, hogy a GTA VI megjelenése a hírek szerint közelebb van, mint az gondoltuk!

Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy egy ismert szivárogtató szerint a GTA VI megjelenése közelebb lehet, mint gondoltuk. Tez2 ugyanis azt híreszteli, hogy a játék akár már jövő nyáron, tehát 2024 közepén, vagy 2025 elején a kezünkben lehet. Ezzel kapcsolatban még az a hír is felröppent, hogy a játék történetét lerövidítik, hogy a cím hamarabb megérkezhessen.

Lehet, hogy pont ez lesz a GTA VI veszte?

Hol a fenében van a GTA 6?

Ezt a kérdést leginkább azok a játékosok teszik fel, akik számára semmit nem mond a fejlesztés, valamint az videojáték-ipar üzleti aspektusa. Egy játék fejlesztését és megjelenését ugyanis rengeteg tényező befolyásolja, különösen pedig a majdani bevételek és a közönség megítélése. Márpedig, ha a Rockstar jót akar magának, akkor nem ad ki olyan játékot, amivel nem lesz elégedett a játékosbázis. A korábban rossz minőségben kiadott GTA Trilógia miatt szintén kaptak hideget-meleget, szóval nem olyan egyszerű a dolog. A jó munkához pedig idő kell.

Ám lehetséges, hogy a Rockstar üzleti okokból már nem akar többet várni, így még a fejlesztés befejezése előtt szeretné piacra dobni a címet. Ez több problémát is felvet a gamerek körében.

Illusztráció

Baj ha jövőre megjelenik?

Bár a Rockstar Games részéről még mindig nem érkezett hivatalos megjelenési dátum, a neves bennfentes, Tez2 nemrég azt írta: a GTA VI már „2024 nyarán”, vagy esetleg 2025-ben megjelenhet. Sajnos azonban ez a jelek szerint elég nagy költséggel járhat. A bennfentes szerint a játék több részét megkurtítják, amiket aztán majd kiegészítő, vagyis DLC formában pótolnak majd, a megjelenés után. Ezzel a játék még több további bevételt érhet el.

Ahogy arról a  GGRecon is beszámolt, a GTA-rajongók emiatt elkezdtek egy kis aggódni. Legfőképpen amiatt, hogy ezek szerint pénzügyi okokból a játék hamarabb jelenik meg, mint ahogy a fejlesztés megkívánja. A történetet, a funkciókat megnyírhatják, cserébe viszont hamarabb megjelenik. A Redditen az ügy kapcsán sok hozzászólás született, nem éppen pozitív hangnemben.

  • „Ha a Rockstar befejezetlenül adja ki a GTA VI-ot, akkor úgy érzem, az sokakban megerősítené azt a meggyőződést, hogy a Rockstar már nem ugyanaz a cég, mint ami egykor volt. A fenébe is, olyan lenne, mint a Cyberpunk megjelenése, milliárdszoros felháborodással.”
  • „Ha a tartalmat kivágják az eredeti játékból, majd később DLC-ként adják ki, akkor az szerintem nem igazán számít DLC-nek.”
  • „A GTA VI bukni fog, mindez a lusta fejlesztők és a kapzsi menedzsment miatt” – tette hozzá egy gamer.

Sokan tehát úgy gondolják, hogy a döntés nem feltétlenül jó, amennyiben igaz. Ez ugyanis azzal járhatna, hogy a játékosok egy félkész, akár hibás játékot kaphatnak, amiből a gamer közösségnek már nagyon elege van. Elég csak a Cyberpunk 2077 vagy a Battlefield 2042 siralmas megjelenésére gondolni. Ezek a rossz élmények még akkor sem törlődnek a fejünkből, ha szép lassan az évek alatt javítottak már a játékokon.

Sajnos az igazság az, hogy nagyon régóta várunk a GTA VI-ra, és a sok-sok szivárgás közepette már tényleg ideje lenne kiadni. Azt azonban senki nem szeretné, ha ennek az ára az lenne, ha rossz minőségben jelenne meg. Szóval ez egy ördögi kör. Persze a kommentelők közt vannak optimista játékosok is: valaki szerint például a GTA 5-öt is az tartotta életben, hogy sorban jöttek a DLC-k. Szóval szerinte nem feltétlenül gond, ha a történet megjelenése után bővül a játék.

Igen ám, azonban ehhez az kell, hogy a játék a megjelenéskor elfogadható állapotban legyen, és meg kell feleljen a gamerek sokszor irreális elvárásainak. Példálul legyen benne elég tartalom, ne kelljen hozzá 1 milliós PC, de azért fusson 4K 120 FPS-ben egy 10 éves gépen is. Ne legyenek benne bugok, és persze ne legyen drága a játék. Igen, ilyeneket szoktak követelni.

Kétségtelen, hogy a fejlesztők és a Rockstar vezetőségének a vállán óriási felelősség van a GTA 6 kapcsán. Érdekes lesz látni, hogy mennyire sikerül majd megugrani ezt a feladatot. Bárhogy is lesz, a GTA 6 megjelenése a világ legfontosabb eseménye lesz.

Fontos megjegyezni azonban, hogy a fenti Tez2 által megosztott információt még nem erősítette meg a Rockstar. Mindez egy feltételezés, ám érdekes ezen elgondolkozni. Ugyanakkor azt is hozzátenném, hogy bár Tez2-t az elmúlt években megbízható forrásként jelölik meg, a GTA VI kapcsán igen kevés jóslata valósult meg. Szóval a legjobb, ha tényleg megvárjuk a GTA 6 valódi megjelenését. 2025?

Ezt láttad már?

A menőknek ilyen van! – Ez a 10 mobiltelefon volt a király 2022-ben

 

×