Egy piackutató által összeállított listából kiderült, hogy melyek voltak a legmenőbb telefonok 2022-ben, az alapján, hogy melyik fogyott a legjobban.

Talán senki számára nem lesz meglepő, hogy amikor a legkelendőbb mobilokról beszélünk 2022 kapcsán, akkor az iPhone ott lesz az elsők közt. Az azonban talán már érdekes infó, hogy ha a top 10 legnépszerűbb telefont vizsgáljuk, akkor az iPhone maga igen sok helyet elfoglal, konkrétan 8-at.

A Counterpoint piackutató megmutatta, melyik az a 10 mobiltelefon, ami a legjobban fogyott 2022-ben.

Úgy tűnik, hogy az emberek 2022-ben leginkább iPhone-t használtak, az Androidos készülékek egyértelműen háttérbe szorultak a lista alapján. Ennek egyik oka, hogy az Apple gyorsan elhozza a szotfverfrissítéseket, sőt a cég legújabb készülékeit legalább 5 évig támogatja.

A Counterpoint kutatása szerint az iPhone 13 volt a legkelendőbb iPhone a 2021-es debütálástól az iPhone 14 megjelenéséig, az összes iPhone-eladás 28 százalékos részesedésével. Ráadásul a készülék iránti kereslet az utód után is erős maradt. Ez részben annak köszönhető, hogy az iPhone 14 nem hozott jelentős változásokat. A dizájn azonos volt a chippel együtt. Ráadásul az Apple a készülék árát is csökkentette, ami miatt szintén vonzóvá vált.

Íme a Top 10-es lista:

  1. iPhone 13
  2. iPhone 13 Pro Max
  3. iPhone 14 Pro Max
  4. Samsung Galaxy A13
  5. iPhone 13 Pro
  6. iPhone 12
  7. iPhone 14
  8. iPhone 14 Pro
  9. iPhone SE 2022
  10. Samsung Galaxy A03

A lista második helyét az iPhone 13 Pro Max foglalja el, amiből feleannyit adtak el ugyanebben az időszakban, mint a normál modellből. Az iPhone 14 Pro Max a harmadik helyre került, ami a készülék számára győzelem, tekintve, hogy mindössze hat hónappal ezelőtt jelent meg. A negyedik helyet a Samsung Galaxy A13 szerezte meg, ami a vállalat viszonylag olcsó telefonja. A Galaxy A03 a lista tizedik helyére került.

Érdekes a lista, az biztos.

Ezt láttad már?

Király horrorjátékokkal bővül a Game Pass még márciusban

 

×