Sajnos a második résznél nem fog hamarabb megjelenni.

Valószínűleg és sajnos a STALKER 2 megjelenéséig még nagyon sok víz fog lefolyni a Dunán, hiszen a játék fejlesztését végző ukrán bázisú GSC Game World csapata az orosz megszállás miatt kénytelen volt menekülőre fogni, míg több fejlesztő beállt a honvédő alakulatok soraiba. A rajongóknak tehát nem csak szolidárisnak, hanem türelmesnek is kell lenniük, hiszen egyelőre semmi biztosat nem lehet tudni a legendás FPS-sorozat legújabb etapjáról.

Ugyanakkor nem maradunk STALKER nélkül, ugyanis a GSC és a kiemelkedő minőségű társasokról ismert Awaken Realms bejelentették, hogy közösen elkészítik a STALKER asztali társasjátékos verzióját. Az Awaken Realms olyan címekkel szerzett magának nevet, mint az ISS Vanguard, vagy az Alien inspirálta Nemesis, de ők fordították társasba a This War of Mine című háborús videojátékot is. Tapasztalat tehát akad.

Az ígéreteik szerint a STALKER: The Board Game is jól fog illeszkedni a portfólióba, ami egy 1-4 játékosnak szóló kooperatív, dungeon crawl – zone crawl stratégiai játék lesz – hasonló, mint a méltán népszerű Gloomhaven (magyarul Homályrév), vagy mint a Star Wars: Imperial Assault és a Descent: Legends of the Dark.

A STALKER társasban ennek megfelelően különböző történeteket (forgatókönyveket) játszhatunk le egy csapattal vagy egyedül, melyeket nagyjából 2 óra alatt teljesíthetünk. Ezekben a videojátékhoz hasonló küldetéseket kell sikeresen abszolválni, melyek közt lesznek lopakodós és tárgykeresős küldetések, taktikai tűzharcok, ereklyevadászat, veszélyes anomáliákon való túljutás, mutánsok elleni harc és még sok-sok más. Ahhoz viszont, hogy sikerrel járjunk szorosan össze kell dolgoznunk a társainkkal, akik teljesen egyedi, más felszereléssel és képességekkel rendelkező sztalkereket alakítanak.

A társas mellé természetesen két marék részletesen kidolgozott figura is jár majd!

Üröm az örömben, hogy a STALKER: The Board Game sem kapott megjelenési dátumot. Ennek oka elsősorban, hogy a Gamefoundon indított közösségi gyűjtéssel finanszíroznák az elkészültét, amely csak júniusban veszi kezdetét, ezért valószínű, hogy valamikor 2024-első felében fog megérkezni.

Ezt is érdemes elolvasnod:

A 8 legbénább CGI-jelenet szuperhősfilmekben, amit valaha készítettek

 

×