A The Last of Us gameplay-videókat a YouTube-on azért tiltották, mert közben megjelent az HBO Maxon a sorozat.

Bár a The Last of Us tulajdonképpen most éli aranykorát, sosem szabad elfelejteni, hogy az erdeti játék még 2013-ban jelent meg, és már akkor is nagyon sikeres volt. Ez vezetett odáig, hogy mára van több felújított, sőt remake verzió is van az eredeti játékból, sőt folytatás és egy igen népszerű sorozat. Így aztán gondolom mindenki el tudja képzelni, hogy hány gameplay videó van fent a Youtube-on a játékokról. Nos, gombócból is sok.

Ez tehát azt jelenti, hogy a The Last of Us videós tartalmai már 10 évvel ezelőtt megjelentek a Youtube-on, 10 évvel a sorozat indulása előtt. Ez azonban nem akadályozta meg a Google-t, hogy

egyes videókat szerzői jogi követelésekkel és tiltásokkal sújtsák.

Mivel a sorozat hűen adaptálja a játékot, pont ez okozott most káoszt. A játékokban és a sorozatban ugyanis pontosan ugyanazokat a zenéket használják, ami innentől már szerzői jogi követelést okozhat a Youtube-on.

Úgy tűnik, hogy egyelőre sem a YouTube, sem az HBO, sem a Naughty Dog nem oldotta meg a problémát. Ennek eredménye, hogy most számtalan videó került tiltás alá, vagy távolították el annak hangsávját. A tartalomgyártók arra kényszerülnek, hogy megváltoztassák a videók hangját, ha továbbra is szeretnének bevételt a videókból. Mondanom sem kell, ez 10 év távlatából nem egy egyszerű feladat.

Ahogy arról a PlayStation Lifestyle beszámolt, a The Last of Us mod-videóiról is ismert YouTuber, Speclizer, 40-50 szerzői jogi követelést kapott a csatornáján.

 

„Vagy el kellett némítanom a hangot, vagy más zenét kellett hozzáadnom” – írta DomTheBomb.

 

Remélhetőleg a probléma minél hamarabb megoldódik, mert ahogy a cikk elején említettük, a The Last of Us YouTube tartalmai már jóval az HBO sorozat megjelenése előtt is léteztek. Egyébként érdekesség, hogy a The Last of Us sorozat nézői mostanában arról beszélgetnek, hogy vajon meg lehet-e enni a fertőzötteket? Erről mára ennyit!

Ezt láttad már?

Ha nem fizeted a részletet, a kocsid simán visszagurul a boltba

 

×