A Ford friss szabadalma olyan világot képzel el, ahol amennyiben nem fizeted rendesen az autód részleteit, az magától visszamegy a kereskedőhöz.

Sok érdekes szabadalom lát napvilágot, ám ezek nem mindegyike valósul végül meg. Szerencsére. Valahogy hasonlóan érzünk a Ford legújabb szabadalma kapcsán is, ami sok autótulajdonos életét keserítené meg. Ahogy arról a PCFórum is beszámolt, a Ford olyan önvezető rendszert talált ki, aminek értelmében, ha egy részletre vásárolt autó részleteit nem fizetik rendesen,

a jármű fogja magát, és szépen visszatér a kereskedőhöz.

Igen, ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy ha a kereskedés vagy a bank úgy dönt, hogy nem ad több haladékot, akkor arra utasíthatja az autót, hogy az az önvezetés segítségével lefoglalja magát. Természetesen magától értetődő, hogy ez csak olyan autók esetében működne, melyekben van önvezetés. Lám, ilyen “hátránya” is lehet a jövőbeli okosautóknak. Persze amennyiben a jogos lefoglalást hátránynak lehet nevezni.

A Ford szerint persze az autó visszahívása csak végső esetben történne, vagyis az után, hogy a tulajdonost már számtalanszor figyelmeztették. Ennek ellenére előfordulhat, hogy egyszer csak nincs autó. A technológia egyik nagy veszélye ráadásul az, hogy ha a bank vagy a kereskedő képes erre, akkor valószínűleg a hackerek és képesek lehetnek bármire rávenni az autónkat. Szép jövőkép, mi?

Persze egyáltalán nem biztos, hogy ez a szabadalom megvalósul, de nem lennénk meglepve.

Ezt láttad már?

Rossz hír: Még drágább lesz az iPhone-ok aksi-cseréje

 

×