Egy friss szivárgás szerint nagyon szép vizet láthatunk majd a GTA VI-ban, a grafika egészen valósághű lesz majd.

Bár már elég régen hivatalosan is leleplezték, hogy a Rockstar Games keményen dolgozik a GTA következő részén, sajnos egyelőre sem előzetest, sem megjelenési dátumot nem kaptunk. Nyilvánvaló persze, hogy kiváló játékot akarnak alkotni, a jó munkához pedig idő kell. Valószínűleg az óriás várakozás miatt nem is engedhetnek meg maguknak hibát.

Mindeközben persze, ahogy az lenni szokott, továbbra is gyűlnek a szivárgások. Most nem az GTA Online 2-ről, vagy a korábbi nagy adatszivárgásról lesz szó, hanem egy annál sokkal fontosabb dologról.

Hogy milyen lesz a GTA VI-ban a víz fizikája és grafikája.

Nem, ez nem gúnyolódás, hiszen ha a GTA VI-ról beszélünk, a rajongók elvárásai az egekben vannak a grafikai és fizika megvalósítást tekintve. Az, hogy hogyan néz ki és hogyan viselkedik egy játékban a víz, nagyon fontos tud lenni, főleg egy olyan játékban, ahol a játékmenet bizonyos része a vízen és vízben zajlik.

Bár korábban már sok játék mutatott nagyon szép vízgrafikát, lehet, hogy az új kihívó ezen a téren pont a GTA 6 lesz. Egy friss szivárgás szerint ugyanis a fejlesztők a tökéletes vízgrafikán dolgoznak.

Aleix Venturas bennfentes azt állítja, hogy a Rockstarnál körülbelül 20 mérnök csak azon dolgozik, hogy a GTA VI vízfizikáját a lehető legrealisztikusabbá tegyék. Eszerint a Rockstar új technológiákba fektetett be, a GTA 6 tökéletesítésére. Nem spórolnak tehát semmin!

A vízgrafika megvalósításakor a legtöbb játékban egy úgynevezett „drótkeretet” használnak, ami a fodrozódó víz látszatát kelti, ám ez lényegében egy fix réteg a víz felszínén.

 

A GTA VI esetében viszont egy új rendszert hoznak be, ami valós időben rendereli a szimulált vizet. Ez arra utal, hogy a víz nagy szerepet játszik majd az új részben, sőt még szörfözni is lehet majd.

Íme egy 3D render, ami megmutatja, milyen lesz a víz fizikája a GTA6-ban „ultra” módban:

 

Mindez persze még csak szivárgás, de az biztos, hogy az elvárások miatt a Rockstar valószínűleg elképesztő grafikával készül. Alig várjuk, hogy lássuk a játékot!

Ezt láttad már?

Eladhatja a Microsoft az Xboxot, ha nem sikerült az Activision felvásárlás?

 

×