Több változásra is felkészülhetünk.

Az elmúlt időszakban ismét felpezsgett az élet a Grand Theft Auto következő része körül. Nem véletlenül, hiszen a 2022 szeptemberi, Rockstar által is elismert szivárgások több korábbi pletykát is megerősítették. Ez alapján néhány forrást kifejezetten megbízhatónak is nevezhetünk. 2023 februárjában több független szakértő is arra jutott, hogy a GTA 6 bizony már a fejlesztés végső státuszába lépett.

Természetesen ez nem jelenti a 2023-as megjelenést, hiszen rengeteg finomításon, teszten kell még végigesnie a kiadandó címnek. Ami azonban biztos, hogy a GTA V egyik legnagyobb mozgatórugója az Online játékmód. Ez alatt nem csak a hivatalosan elérhető multiplayer lehetőségeket értjük, hanem például a FiveM alatt futó, külsős, sok esetben RolePlay szervereket is.

Úgy tűnik, hogy a GTA VI nem lesz ilyen megengedő!

Tez2, a Rockstar fórum egyik veterán szivárogtatója árult el néhány dolgot. A GTA Online 2, nevezzük csak így, nem olyan típusú szerverek hajtják majd, mint a jelenlegi változatot. Néhány funkcióhoz nem is kellenek majd konkrétan a szerverek, hanem P2P alapon kommunikálnak a játékosok kliensei. A Rockstar Cloud szolgáltatása és a Socialclub is fontosabb szerepet vállal majd. A játékosok maximális száma valahol 32 környékén lehet majd és Fortnite-hoz hasonló eseményeket sem tart elképzelhetetlennek Tez2. A fenti változásnak köszönhetően azonban sokkal nehezebb lesz összehozni külsős szervert, ám a közösség eddig mindenre talált megoldást.

Ezért ne fikázd a GTA 6-ot: így néznek ki a játékok a fejlesztés elején

 

×