Az EA Sports állandóan tolja ki az újabbnál újabb tartalmakat, így természetesen nehéz lépést tartani a piaccal.

Az EA Sports állandóan tolja ki az újabbnál újabb tartalmakat, így természetesen nehéz lépést tartani a piaccal. Az értékes lapok árbéli fluktuációját viszont olyan elemek is befolyásolhatják, amire sokan nem is számítanak.

Ezek pedig a leakerek és az általuk kitett posztok.

 

Pénteken indul a FUT Fantasy két hetes promó, ami során ismét fejlődő lapokra tehetünk majd szert. A csavar viszont, hogy Hero kártyák is helyet kapnak majd az eseményben, ráadásul úgy, hogy még fejlődni is tudnak majd. Minden Hero egy-egy ligához van hozzárendelve, vagyis jó eséllyel az egyik klubnak tett szolgálataikért kapták az EA-től az elismerést. A FUT Fantasy Hero lapok ezeket a klubokat fogják követni, s ha jól teljesítenek, fejlődni fognak.

FUT Sheriff példáján elindulva, ha kapnánk egy FUT Fantasy Yaya Touré lapot, akkor a Manchester City mérkőzéseit figyelembe véve fejlődne a lap. Ezt elnézve őrületesen drága lap lenne Touré Fantasy lapja, ugyanis alapvetően is meta az elefántcsontparti, de még szinte garantált is a fejlődése, elnézve a City mostani formáját.

 

Már egy példa képes volt teljesen megölni Yaya Touré World Cup lapjának árát. A tulajdonosok nem olvasták el alaposan az adatbányász posztját, így azt hitték, hogy garantáltan jön egy új Yaya lap. S amíg még a World Cup 3,5 millió Coin körül cserélt gazdát, úgy döntöttek, hogy gyorsan kiszállnak belőle és megvárják az új kiadást.

A pánik hatására egészen 2,8 millió környékére zuhant be Yaya lapja, ami hatalmas mozgás egyetlen ártatlan poszt miatt. Aki tehát be akar fektetni lapokba, sajnos nem elég, ha a FIFA statisztikákkal foglalkozó oldalakat bújja, bizony az adatbányászokat is követni kell a közösségi médiában.

Ezt olvastad már?

Hétvégén jön a United-Liverpool rangadó, Icon SBC-vel ünnepel az EA

 

×