Az új generációban is roppant hasznos fejlesztést kap három egység.

Az AMD 3D V-Cache technológiája nem ismeretlen a vásárlók számára. A Ryzen 5800X már kapott egy „3D” jelölésű változatot, azóta is az egyik legjobb gaming CPU-ként tartja számon az iparág. Nem véletlenül. A jelentősen megnevelt gyorsítótár játékokban kellemes FPS boostot hozott, házon belül sem volt sok ellenfele. 2022 őszén aztán megérkeztek az új Ryzen processzorok, ám akkor még nem lehetett tudni, hogy készülhetünk-e 3D variánsra.

Szerencsére 2023 elejére világossá vált, hogy a Zen 4 architektúrán is gondol a gamerekre a gyártó. Ráadásul a korábbi egy modell helyett három Ryzen 7000-es CPU-t is ellátnak extra gyorsítótárral. A 7950X3D, a 7900X3D és a 7800X3D napokon belül a boltok polcaira érkezhet.

Ki is szivárgott az első teszt!

Egy teszt nem teszt, ám értékes információkat így is levonhatunk belőle. A fenti benchmarkban egy RTX 3090 társaságában izzadt az Intel flagship modellje, a 7950X és annak 3D változata. A 7950X3D minden egyes játékban egyértelműen uralta a terepet, egyedül a Star Controlban maradt el pár képkockával. Úgy tűnik tehát, hogy az új generációban is hatalmas előnyt jelenthet a 3D V-Cache technológia a vörösek számára. A hivatalos tesztek várhatóan hétfő délután vagy kedden érkeznek, mindenképp érdemes lehet majd azok eredményét is összevetni a jelenlegi felhozatallal. Ha megfelelő árazással rendelkeznek majd hazánkban is, sok játékos szíve húzhat majd a három AMD újonc felé. 

Forrás: Videocardz

Beteg FPS játékon dolgoznak a Battlefield és a PUBG fejlesztői – Így jelentkezz a bétára

×