Alig, hogy az EA Games leállította az egyik BF-játék fejlesztését, máris kiderült, hogy új Battlefield game került fókuszba a stúdiónál.

Új single-player Battlefield játék fejlesztésének híre látott napvilágot, nem sokkal azután, hogy az EA Games leállította a BF mobil verziójának készítését. Akkor azzal indokolták a projekt lefújását, hogy a csapat

„keményen dolgozik a Battlefield 2042 fejlesztésén, miközben a jövőbeli Battlefield-élmények előkészítő munkálatai is zajlanak a világ különböző pontjain található stúdióinkban”

idézi fel a Gaming Bible. Most kiderült, hogy egy új, egyjátékos fókuszú cím készülődik: a GamesIndustry.biz értesülései szerint az EA DICE jelenleg egy teljesen új csapatot épít, hogy a Halo társalkotója, Marcus Lehto vezette Ridgeline Games új Battlefield kampányjátékot hozzon létre. Ezen kívül egy másik EA-stúdió, a Ripple Effect is dolgozik „teljesen más élményen”.

„Az a döntésünk, hogy az egyjátékos csapatunkat itt a DICE-nél építjük ki, proaktív megközelítés: időben felszereljük a globális csapatainkat a szükséges erőforrásokkal, közben pedig előre tekintünk, egy következő Battlefield-élmény felé” – nyilatkozta Rebecka Coutaz, a DICE alelnök-vezérigazgatója.

„A három globális stúdiónkban dolgozó csapatok a saját franchise-tapasztalataikat hozzák magukkal, de most bővíthetjük őket új tehetségekkel, akik segítenek a Ridgeline-nak megírni a franchise következő fejezetét.”

„A mi elképzelésünk a franchise-zal kapcsolatban egy olyan egyjátékos kampányt építése, ami új módon fogja lekötni a játékosokat, de közben hű marad azokhoz a klasszikus elemekhez, amelyek igazán egyedivé teszik a Battlefieldet” – mondta a fejlesztő Ridgeline-t vezető Lehto.

Csak remélni tudjuk, hogy csiszoltabban jelenik annál, amilyen a 2042 lett:

Mi történt a Battlefield 2042-vel?! – Fejlesztői pokol #1 (Videó)

 

×