A per során a bíró úgy döntött, hogy a Call of Duty csalószoftver készítőinek kártérítést kell fizetnie az Activisionnek.

Mondanunk sem kell, hogy a Call of Duty legnagyobb problémája még mindig a csalás, ami ellen az Activision igen sokat kíván tenni. Például bevezettek egy új anti-cheat rendszert, és rendre beperelték azokat a csapatokat, akik csalásokat készítettek a Call of Duty játékokhoz. Persze nem lehet azt állítani, hogy a csalókat megállították, hiszen például a friss Ranked is tele van velük. Mindenesetre bizonyos csalószoftver-készítők most komoly összeget kénytelenek fizetni a kiadónak.

Az EngineOwning csapatának 3 millió dollár kártérítést kell fizetnie az Activisionnek.

Az Activision még 2022 októberében perelte be az EngineOwning csapatát, akik elég ismertek voltak a csalók körében. Természetesen a csalószoftver nem volt ingyen: az Activision és a játékosok kárára szépen megszedték magukat. Az Activision szerint ez több millió dollárost kárt okozott nekik, így elindult a pereskedés.

Hosszas küzdelem után az Activision most kártérítést kaphat, mivel a bíró a per során úgy döntött, hogy az EngineOwning két alkotója köteles 3 millió dollár kártérítést fizetni – derül ki a CharlieIntel bejegyzéséből.

 

Az Activision 2021 októberében vezette be a RICOCHET nevű anti-cheat-rendszert, alig egy évvel később pedig bejelentették, hogy a segítségével 500 ezer fiókot tiltottak ki. Az anti-cheat tehát segített némileg enyhíteni problémát, de az EngineOwning rendre talált módot a rendszer megkerülésére.

A bíró arra is kötelezte az EngineOwning tagjait, hogy álljanak le a csalások készítésével. Mindez kiterjed a Call of Duty-sorozatra, de az Activision Blizzard más játékaira is, köztük az Overwatch 2-re.

Ezt láttad már?

Beszól a Microsoft Edge azoknak, akik le akarják tölteni a Chrome-ot

 

 

×