Egyre erősebb figyelmeztetést kapnak azok a felhasználók, akik csak arra használják az Edge böngészőt, hogy letöltsék vele a Chrome-ot.

Teljesen megértem a Microsoft szomorúságát, amikor rájön, hogy az általa preferált, saját gyártású Edge böngészőt csak arra használják a Windows felhasználók, hogy letöltsenek egy másik böngészőt, legtöbb esetben a Google Chrome-ot. Nem sokkal azután, hogy végleg eltemette a Explorert, a Microsoft szeretné, hogy az Edge böngésző felvegye a versenyt a közkedvelt alkalmazásokkal. Ez nem halad valami jól, nem sokan bíznak ugyanis az Edge-ben annyira, mint mondjuk a Chrome-ban.

Éppen ezért egyre erősebb figyelmeztetés jelenik meg, amikor le akarjuk tölteni a Chrome-ot.

Ahogy azt nemrég a PCFórum is kiszúrta, az Edge böngészőben egy figyelmeztető üzenet jelenik meg, amikor a Chrome letöltésére készülünk. Erre korábban is volt már példa, de most már felugró ablak helyett egyenesen elénk rakja a Microsoft a véleményét.

„A Microsoft Edge ugyanazon a technológián alapul, mint Chrome, de a Microsoft hozzáadott bizalmát kínálja” – olvasható az üzenet, amint le akarjuk tölteni a Chrome-ot. Itt arra akarnak utalni, hogy az Edge biztonságosabb és megbízhatóbb böngésző? Eszerint valóban felesleges a Chrome, nem?

 

Természetesen ez csak egy üzenet, a Chrome letöltése még nincs tiltva. Persze a másik oldalon a Chrome is igyekszik erős érvekkel meggyőzni minket, hogy töltsük le a böngészőjüket.

Korábban így figyelmeztetett az Edge – Kép: PcFórum

A helyzet viszont talán az, hogy mára mindegyik böngésző rendelkezik megfelelő technológiával a biztonságos böngészéshez. A felhasználók esetében inkább már az dönt, hogy ki mit szokott meg, vagy kinek melyik kezelőfelület jön be.

Te is csak más böngésző letöltésére használod az Edge-t?

Biztos, hogy nem folytatják a Stranger Things-t: máris búcsúzik az egyik főszereplő

 

×