A korábbi rekordokat vastagon túlszárnyaló áron vették meg a minden bizonnyal utolsó olyan iPhone 1-est, amit még ki sem bontottak, sosem használtak.

A készülék a Steve Jobs által forradalminak nevezett első szériából származik: 2007-es gyártmányú, és a tulajdonosa még akkkor, 16 évvel ezelőtt kapta ajándékba. Mivel rögtön nem tudta használni (egy élő hűségszerződés miatt), félretette, aztán meg is feledkezett róla. Ezt megelőzően – éppen tavaly – két vadonatúj állapotban megőrzött iPhone 1-est árvereztek el, 15, illetve 18 millió forintnyi dollárért.

Nos, ezekre a hihetetlennek tűnő összegekre is sikerült rátenni pár lapáttal.

A Business Insider számolt be róla, hogy néhány nappal ezelőtt kalapács alá került az az első kiadású iPhone, amit Karen Green New Jersey-ben élő tetoválóművész a barátaitól kapott ajándékba, 2007-ben. Ez már akkor is nagy értékű meglepetésnek számított, hiszen 599 dollárért (mai áron 215 ezer forintért) árulták. Karen jobban járt vele, hogy elfeledkezett róla. SOKKAL jobban.

Mivel a tulajdonost akkortájt szerződés kötötte a Verizon távközlési céghez, és annak hálózatán nem üzemeltek az első iPhone-ok, eltette későbbre a telefont. Megért kicsit hanyagnak lenni, mert másfél évtizeddel később rekordáron adhatott túl rajta, az LCG Auctions árverésén. A készülék végül az eredeti ára több mint százszorosáért, 63.356 dollárért és 40 centért, vagyis kb. 22,8 millió forintért cserélt gazdát. Ez bő 21 százalékkal magasabb összeg, mint a legutóbb értékesített iPhone 1. Érdeklődve várjuk, hogy maradt-e még belőlük bontatatlan példány, mert a határ ezek szerint a csillagos ég.

Ami meg az Apple-t illeti, ma is szépen kaszál a készülékein:

Kiderült, mennyit keres tisztán egy iPhone 14-en az Apple

 

×