Ez az online game azt akarja, hogy rosszul érezd magad, amiért megvetted a Hogwarts Legacy-t. „Te szemét”, hogy mered jól érezni magad a Roxfortban? Mi?

Azokból az emberekből igyekszik viccet csinálni a Hogwarts Legacy Purchase Simulator, akik a game körül zajló társadalmi vita ellenére megveszik azt és van képük jól érezni magukat a Roxfort világában.

Készült egy játék, amiben megveheted a Hogwarts Legacy-t virtuálisan, de rossz érzést keltenek benned cserébe.

A játék ellen ugye komolyan felhördültek a transznemű közösség támogatói, akik a mai napig nem bírják elviselni J.K. Rowling konzervatív álláspontját a társadalmi nemekhez (tehát a szerzői jog tulajdonosával van bajuk, nem a játékkal).

Bármennyire tehetséges író, szerintem nem érezte a korlátait, hogy ilyen vitákban nem feltétlenül kompetens, ezért beleszállnia sem kellene, de ez már legyen az ő baja. Mi inkább azon rökönyödtünk meg, hogy miért kell bojkottálni egy olyan játékot, aminek alkotói munkájában Rowling egyáltalán nem vett részt, és amiben a karakterformázás is végletekig polkorrekt:

bármilyen nemű és nemzetiségű figurát alkothatsz benne, a legaprólékosabb részletekig.

Emlékeztetőül: az ellenzők szerint anyagilag támogatod a transzneműek elleni támadásokat, ha megveszed a Hogwarts Legacy-t, ami így, ebben a formában egy sületlenség. Aki ezt nem érti, legfeljebb annak lehet megalázó a Hogwarts Legacy Purchase Simulator, aki meg érti, röhögni fog rajta, szóval ezt itt egy fordítva elsült poénnak érezzük.

A játék pontosan azt teszi, amire a címe utal – írja a Dexerto: a megosztó játék megvásárlásának folyamatát szimulálja, de van benne néhány csavar. Lényegében chat alapú game, azzal a céllal, hogy a Hogwarts Legacy megvásárlói rosszul érezzék magukat, amiért pénzt adtak a Harry Potter világában játszódó kalandért.

A chat azzal kezdődik, hogy a Warner Bros vezérigazgatója, David Zaslav beszél hozzád: arra kér, hogy vedd meg a játékot, mert „a fejlesztők nagyon keményen dolgoztak, és megérdemlik a jutalmukat”. Ezután egy Ashley nevű bot szól közbe, elmagyarázva, hogy Rowling közvetlenül profitál a játék eladásaiból. A csaj persze tovább próbál győzködni és mindenféle érvet sorakoztat fel, hogy miért nem etikus újabb és újabb példányokat vásárolni a Hogwarts Legacy-ból. De erről már te döntesz!

Van egy random „Gamer Barát” is, aki azt írja a chatben, hogy „nem voltam biztos benne, hogy meg akarom-e venni, de Asmongoldtól hallottam, hogy azok a woke-os k******k megpróbálják betiltatni”. A végén – ha elég példányt „vásárolsz” – még Rowling is felbukkan, hogy gratuláljon a vásárlásodhoz, amivel „megvédted a nemi alapon járó jogokat”. Bezzeg, ha nem veszed meg, akkor azzal vádol, hogy

„elhallgattatod a nőket”.

Ja. Ha ezt egy bojkottáló készítette, akkor csúnyán mellé ment, mert pont annak az álláspontnak a paródiája lett, ami mellett kiállni akart. Főleg, mert gyötrelmesen demagóg. Ennek a vitának lehetne most már méltóbb eszköze ennél, hogy egy egyébként kiválóan sikerült játékot (ami, még egyszer: teljesen polkorrekt!) próbálnak a földbe döngölni. A Hogwarts Legacy Purchase Simulator oldala egyébként a Dexerto szerint csak egy rövid ideig volt elérhető. Visszanyalhatott a fagyi.

Ha letisztogatjuk róla a társadalmi vitát (ami persze fontos, csak máshogy kellene lefolytatni), ilyen a játék:

Harry Potter elbújhat! – Hogwarts Legacy – PS5 teszt

 

×