Az utóbbi két évtized talán leghátborzongatóbb horrorjait készítő stúdió PC-n, konzolokon és mobiltelefonon is a bőröd alá mászik.

A Blumhouse horrorfilmes cég gaming részleget indít és az indie játékok piacára szeretne betörni – nyilván hasonló témájú gamekkel, mint az égisze alól kikerülő mozik. A vállalat új lábának neve csak simán Blumhouse Games, és bevallottan

„eredeti, horror témájú játékokra fog összpontosítani, a konzolos, PC-s és mobilos közönség számára”.

Forrás: Blumhouse

Egyébként nem őrültek meg: nem arról van szó, hogy csak filmekhez értő szakemberek átképzik magukat, vagy nulláról elkezdenek felépíteni egy játékstúdiót is, hanem kiadóként szeretnének működni – írja a The Verge. Konkrétan kikötötték, hogy középdrága, de azért messze nem AAA kategóriájú független projektekben gondolkodnak, címenként kb. 10 millió dolláros költségvetéssel.

„A horror műfaj egyedülálló lehetőséget kínál az indie játékok területén, és nagyon örülök, hogy a Blumhouse-szal együttműködve értelmesen kihasználhatjuk a vállalat márkáját, hírnevét és kreatív tehetségét”

– mondta Zach Wood, aki az új részleg elnökeként fog tevékenykedni.

Az ötlet egyébként nem új: korábban az Annapurna is hasonló lépésre szánta el magát és létrehozta az Annapurna Interactive-ot. Ennek a kiadónak azóta olyan indie sikerjátékokat köszönhetünk, mint a Sayonara Wild Hearts, a Neon White, a Wattam, a Kentucky Route Zero és a Stray. A Blumhouse egyelőre nem jelentett be konkrét projekteket vagy partnereket, így az M3gan játékról szóló hírekre még egy kicsit várni kell.

Közben mutatjuk, milyen az, amikor fordítva történnek a dolgok:

Lesz mit nézni! – Íme az összes létező film és sorozat, ami videojáték alapján készül

 

×