Nagyon sok magyar kap jóváírást a Wishtől, bár sok minden nemfogunk belőle venni.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a napokban lezárta a világ egyik legnagyobb online kereskedelmi piactere ellen folytatott, még 2021-ben megindított vizsgálatát – írta meg a Telex és a Media1.

Az eljárás azért indult, mert a hatóság szerint fennált a gyanúja, hogy „nem az elvárható szakmai gondossággal járt el a platform ár- és kedvezményfeltüntetési gyakorlatának kialakítása és ellenőrzése során”. Vagyis bizonyos árak valótlanok lehettek, egyes termékeket irrálisan nagy, hamis kedvezményekkel hirdette, miközben egy visszaszámlálóval presszionálták a vásárlókat.

A GVH közleményéből kiderült, hogy a kaliforniai központú Wish és európai működtetője a kifogásolható gyakorlatok orvoslására egy komplex jóvátételi csomagot ajánlott fel, hogy ezzel is elkerüljék a bíróságot. A hatóságok ezt a csomagot elfogadták, ezért

1500 forintos jóvátételt (kreditjóváírást) kap az a 100-150.000 magyar, aki 2021-ben az azonnali ajánlatra kattintva vásárolt a Wishen.

A cégek emellett fogyasztói tudatosságot erősítő kampányt indítanak, valamint az eddigieknél hatékonyabb, független auditálással igazolt intézkedéseket vezetnek be a piacterükön áruló kereskedők magatartásainak ellenőrzésére. A vállalkozások vállalták továbbá azt is, hogy a jövőben nem alkalmazzák a GVH által kifogásolt árengedmény-feltüntetési gyakorlatot és „azonnali ajánlataikat” – írta a Media1.

Ezt is érdemes elolvasnod:

A 6 legfontosabb dolog, amire mindenképp figyelj, ha használt konzolt veszel

 

×