Pletykált a főszereplő, szóval végre konkrétumok is kiderültek a Netflix dél-koreai sikersorozatának folytatásáról. A túlélő pokol várhatóan szintet lép.

Jó ideje tudjuk: jön a Squid Game második évada, de ennél többet a sorozat 2021-es premierje óta sem árulnak el az alkotók, vagyis nem árultak el

EDDIG.

Lee Jung-jae, az első (és a második) évad főszereplője, aki Seong Gi-hun-t alakította) az Ilgan Sportsnak nyilatkozva beszélt a folytatásról, így, ha nagy vonalakban is, de végre konkrétabb fogalmunk lehet arról, hogy mi történik és mikor.

Forrás: Netflix

A Squid Game szűk másfél évvel ezelőtt robbant be a streaming világba és tette fel a mainstream térképre a távolkeleti sorozatokat. Ez önmagában is nagy szó, hiszen az egyébként kiváló történetmesélő dél-koreaik a saját hazájukon kívül addig csak szubkultúrák szintjén voltak sikeresek a világban, de a mozikban az Oscar-díjakkal elhalmozott Élősködők (2019), míg a tévében az összes akkori Netflix-fiók felében (!) bámult Squid Game (2021) elég rendesen felrobbantotta a játékszabályokat.

Hirtelen nagyobb tömegek keztek odafigyelni a furcsán egzotikus fél-félsziget filmjeire és sorozataira, így nem meglepő, hogy a bivalyerős túlélő thriller második évadot is kapott – állapítja meg a Gaming Bible, hozzátéve: információi szerint korábban elhunyt karakterek is megjelennek a folytatásban valamilyen módon, ami kissé zavarba ejtő. (Reméljük nem valami ostoba csavarral citálják elő őket, hanem beérik néhány flashbackkel.)

A Netflix a jelek szerint egy egész Squid Game univerzumot akar létrehozni,

így a nem halálos formában megvalósuló vetélkedő, meg persze a sorozatok mellett alighanem egy videojáték-adaptáció is megjelenik – ez a bennfentesek szerint már fejlesztés alatt áll.

Forrás: Netflix

Lee Jung-jae most a folytatásról is mondott pár részletet: elárulta például, hogy a második évad forgatása hamarosan, a nyáron elkezdődik, és becslései szerint kb. 10 hónapig fog tartani.

„Az első évadon is körülbelül 10 hónapig dolgoztunk, de az a COVID-19 okozta késések miatt alakult így. Mivel a második évad nagyobb léptékű lesz, valószínűleg hosszabb ideig is fog tartani, mire befejezzük”

– fejtegette a színész. A beszélgetés korábbi szakaszában azt is megkérdezték tőle, hogy Lee Byung Hun, aki az első évadban Front Mant alakította, szerepet kap-e a folytatásban. Erre azt mondta: „Ez biztosra vehető. Ahogy mindannyian láttuk az első felvonás végén, a második évad fő cselekménye a bosszú lesz, és a kulcsfigura, aki az első évadban a játékok működését irányította, Lee Byung Hun volt, így elég valószínű, hogy mi ketten leszünk a következő történet központi figurái.”

Ha rendbe teszik a dolgokat, a második évad előtt még láthatjuk mi történt itt:

Nem csak embertelen, de megrendezett volt a Squid Game valóságshow

 

×