Neonsütötte táncoslányok és futurisztikus kádár-kockák. Kell ennél több?

Csalódtál a Cyperpunkban, vagy valami kelet-európaibb mókára vágysz? Ez a Te napod barátom, mert most megérkezik (rém)álmaid játéka, a Cyberpunk, amit érdemlünk: a Michał Gołkowski regényén alapuló SlavicPunk: Oldtimer.

A program tulajdonképpen a címén hirdeti, hogy mit nyújt: neonfényes őrjöngést, sztiptíztáncosokat, koszos utcákat, és egy végtelenül öngyűlölő főhőst, aki nem csak magát, hanem a várost és annak összes lakóját utálja. Itt jöhet egy kis Hatered áthallás is, és nem ez az egyetlen közös a két játékban. A SlavicPunk is egy hasonló stílusú akciójáték lesz, azaz kicsit fentebbről, izometrikus nézetben kell szinte mindenkit kinyírnunk.

Mivel a SlavicPunk egy könyvadaptáció, elméletileg sztorija is lesz valami, de a játékmenet lényege láthatóan a brutális őrjöngés és a fegyverkezés lesz. Ami számunkra is érdekes lesz, hogy a Red Square Games az egész látványvilágot, úgy pedig a várost a kommunista építészetre jellemző épületekkel töltenek meg, azaz láthatjuk, miként néznének ki a „kádár-kockák” egy sötét, Szárnyas Fejvadász-szerű jövőben.

A SlavicPunk: Oldtimer a tervek szerint 2023 második negyedévében jelenik meg a Steamen, a bejelentés mellé pedig még egy látványos előzetest is kaptunk:

Ezt is érdemes elolvasnod:

Okosodnál? – Íme a 14 legjobb MAGYAR ismeretterjesztő YouTube-csatorna

 

×