Megízlelhetjük, hogy milyen lehet a Mac ökoszisztéma.

Lehet szeretni vagy utálni az iPhone-okat, az azonban biztos, hogy az Apple ökoszisztémát sokan irigylik. A telefonok, tabletek és Mac számítógépek összhangja magáért beszél, gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy melyik eszközt is fogjuk a kezünkben egy adott pillanatban. Módosítottunk egy dokumentumot iPaden? Semmi probléma, másodperceken belül már iPhone-on vagy épp gépen is folytathatjuk. Írnál egy SMS-t a Macbookon? Ez is megoldható!

Éppen ezért voltak szerencsétlen helyzetben a windowsos iPhone/iPad felhasználók. Meglehetősen szűkös átjárhatóság volt tapasztalható eddig a rendszerek között. Úgy tűnik azonban, hogy egy kimondottan váratlan helyről érkezett segítség. Az Intel Unison nevet viselő szoftvere az elmúlt hetekben kapott rivaldafényt. Kiváló funkciókkal kecsegtet, még az iMessage üzenetküldés sem elképzelhetetlen már a Microsoft operációs rendszerén. Fontos kiemelni, hogy Windows 11, Intel alapú PC és Bluetooth kapcsolat szükséges a sikeres művelethez.

 

Nézzük is, hogy telepíthetjük fel!

Telepítés

  • A telepítéshez keressük fel az applikáció Microsoft Store oldalát és kattintsunk a Beszerzés / Get in Store App menüpontra. Ezt követően pár kattintás és némi várakozás után már fel is települt a gépünkre az Intel által kiadott alkalmazás Windows oldali verziója.
  • Az alkalmazást elindítva egy párosítási képernyőt kapunk, melyen egy QR kódot látunk majd. Ideje átváltanunk a telefonra és feltelepíteni a megfelelő alkalmazást. Android 9 és iOS 15 támogatás szükséges az alkalmazásokhoz, mindkét platformra elérhető az Intel fejlesztése
  • Az androidos verziót >ide kattintva<, míg az iPhone-okra szánt verziót >ide kattintva< érheted el.

  • Ha mindent jól csináltunk, akkor a fenti képernyő fogad minket a telefonunkon. A Scan QR code gombot megnyomva szépen végigvezet minket az applikáció a szinkronizációs lépéseken. Ha stimmel a párosítási kód mindkét készüléken, akkor indulhat is a móka.

Az alkalmazás

Ha mindent jól csináltunk, akkor a fenti képernyőhöz hasonló felülettel kell találkoznunk. Szinte minden funkciót kihasználhatnak az iPhone tulajdonosok is, az Intel direkt ügyel erre. Nézzük is ezek listáját:

  • Fájlmásolás. Egyszerűen küldhetünk és fogadhatunk fájlokat az Intel alkalmazása segítségével. Legyen szó a „Fájlok” alkalmazásban lévő PDF-einkről vagy épp képekről. Pillanatok alatt a gépre érkeznek az adatok, megfelelő Wi-Fi kapcsolat esetén tényleg azonnalinak érződik, akárcsak a a natív AirDrop.
  • A képek mozgatására, áttekintésére még jobb opció lehet a „Gallery” névre keresztelt fül. Ez csak a képekre, videókra fókuszál, pillanatok alatt átemelhetjük itt is a kiválasztott képeinket.
  • A Messages fülön nem meglepő módon SMS-eket küldhetünk. Az alkalmazás a kontaktjainkat is felismeri, így nem kell manuálisan pötyögnünk semmit. A Calls fület sem kell magyarázni, hívásokat indíthatunk a PC-nkről, szintén egyszerű módon
  • A legjobb az egészben, hogy még az értesítéseket is láthatjuk a számítógépen. Nem kell azonnal rohannunk a telefonért, ha kevésbé fontos információ érkezett a készülékre. A Windows beépített felülete pillanatok alatt fel is dobja ezeket, éppen úgy, mint Mac-en.

Tapasztalatok

 

Windows 11 és iPhone 14 Pro között tesztelgettem a programot néhány napig. Minden ígért funkciót sikerült hoznia az alkalmazásnak különösebb gond nélkül. Apróbb bugokba beleszaladhat az ember, de az Intel fejlesztői folyamatosan frissítik a programot. Windowsos iPhone/iPad felhasználóknak kötelező kiegészítő lehet a mindennapokban az Unison, jelentősen megkönnyíti a szinkronizálást. Egyetlen hátulütője, hogy mind Windows, mind pedig iPhone oldalról külsős alkalmazás telepítése szükséges hozzá, de ez legyen a legnagyobb baj. A fenti videóban a vizuálisabb típusok szintén nyomon követhetik a telepítés lépéseit is, illetve néhány másodpercben megismerkedhetnek az alkalmazás használatával is.

Gyerekkorunk rémálmait idézi, de videózni is lehet az okosmonoklival

 

×