Bár teljesen úgy néz ki, mint amikor gyerekkorunkban a tompalátást kezelték, az okosmonokli kijelző és kamera is egyben.

A 70-es, 80-as, sőt még a 90-es években is bevált módszer volt a tompalátás kezelésére, hogy letakarták a gyerekek szemüvegének egyik oldalát, ami persze sokak számára traumatikus emlékekkel jár. Bár teljesen ezt az érzést idézi fel, valójában az okosmonokli ennél sokkal jobb és praktikusabb. A Brilliant Labs eszköze bármilyen szemüvegre felilleszthető,

használatával pedig azonnal okosszemüvegünk lehet.

Az egyébként jelenleg is kapható okosmonokli egy applikáció segítségével működik, így az azzal készült képek és videók azonnal megoszthatók. Igen, ez az eszköz több dolgot is képes megjeleníteni a szemünk előtt, sőt képes képeket és videókat is készíteni. Súlya mindössze 15 gramm, akkumulátora pedig akár egy órás is kibír.

 

A kamera 720p felbontásban rögzít, a kijelző pedig 640×400-as felbontású OLED panel. Méretét tekintve 43 milliméter széles és 9 milliméter vastag lencséről van szó. A kamera 5 megapixeles, a kis készülékben pedig 12 MB RAM és 8 MB tárhely kapott helyet.

Nos, az eszköz bármennyire is furcsán néz ki, valószínűleg érdekes lehet azok számára, akiket érdekel az okosszemüveg-technológia. Sajnos az eszköz viszont nem olcsó. A hivatalos oldalon 349 dollárért lehet megrendelni, ami nagyjából 127 ezer forint.

Ezt láttad már?

Akciófigyelő | Ezt a 17 remek játékot teljesen ingyen adják minden PC-snek

 

×