Több éves modellek is jól járnak.

A Samsung telefonjai androidos alapra építkeznek, ám rengeteg saját fejlesztést is megtalálhatunk a rendszerben. Az óriáscég éppen ezért sok más gyártóhoz hasonlóan saját névvel látja el a felületet. A One UI nevet viselő szoftver a Galaxy S23 széria bemutatásával már az 5.1-es verzióját kapta meg. Sokan azt hihették, hogy a funkciók jelentős része exkluzív lesz, ám a Samsung mindenkit megnyugtatott,

régebbi telefonok is megkapják a frissítést!

A közel három éve bemutatott S20 széria mellett az S21, S22, Galaxy Z Fold 4 és Z Flip 4 tulajdonosok napokon belül élvezhetik majd a változásokat. A Fold / Flip 3 és további, meg nem nevezet készülékek pedig az elkövetkezendő hetekben, hónapokban várhatják a frissítést. Az alábbi újdonságokat érdemes kiemelnünk:

  • Továbbfejlesztett kamerafunkciók. Ezek közé tartozik a Pro RAW üzemmód és a mesterséges intelligenciát bevető képjavítás.
  • A telefon a felhasználói szokásokat vizsgálva akár automatikusan is személyre szabja a rendszert.
  • Több Galaxy eszközt is összekapcsolhatunk, vezérelhetünk akár Windows-os gép segítségével is.
  • A Samsung Internet segítségével a telefonon elkezdett böngészést akár számítógépen is folytathatjuk majd.
  • Az időjárás widget folyamatosan alakul az adott napszaknak, hőmérsékletnek vagy épp csapadékmennyiségnek megfelelően
  • A Spotify lejátszási listába is beleszólhat a Samsung és a telefon, ha arra kérjük.

 

A fenti videóban közelebbről is megismerkedhetünk a rendszerrel és az újdonságokkal. Bizonyára lesz olyan funkció, mely exkluzív lesz az újabb modelleken, ám a nagy részüket az átlagos felhasználók is élvezheti majd. Külön öröm látni, hogy a Samsung valóban támogatja a 2-3 évnél idősebb készülékeket is.

Forrás: Samsung

ChatGPT-vel turbózott Bing kereső jöhet? Itt a gyorsítósáv, hogy minél hamarabb hozzáférj

×