Elindult Magyarország egyik legegyedibb YouTube-csatornája, ahol egész nap tyúkokat etethetünk.

A legutóbbi Twitch-összefoglalóban volt pofám hosszasan panaszkodni, hogy semmi érdekes átalakulás nem történik a top tartalomgyártók listáján, erre hirtelen elindul a YouTube-on egy olyan gyöngyszem, amilyenre Magyarországon talán még nem volt példa.

Pedig tök kézenfekvő a dolog, hiszen külföldön egy ideje már pörögnek az állatstreamek, azaz az olyan élő műsorok, melyekben szimplán csak a házikedvencek a szereplők. Sőt, egy csomó olyan influenszer is akad, akik a közösségi oldalaikat kifejezetten a kiskedvenceikkel töltik meg, amiből nyilván nem kevés hazait is találnánk. Azt azért nem mondhatjuk, hogy ezt a divatot lovagolja meg a HenFlix nevű csatorna, de hogy ennél magyarabbat és természetközelibbet egészen biztosan nem fogunk találni.

A HenFlix ugyanis semmi másról nem szól, mint a háztáji jószágokról, akik a hevesi aprócska faluban, Bátoron tengetik a mindennapjukat.

A Telexnek kiküldött közlemény szerint a csatornán a nézők „közel 70 tyúk, továbbá gyöngytyúkok, nyulak, galambok és egy komondor életét követhetik nyomon élőben”. A csatornán összesen két, szinte folyamatosan pörgő streamet találunk: az egyik az udvart:

 

a másik pedig a tikólat mutatja:

 

Ami pedig külön zseniális, hogy a tanyastream egy bizonyos mértékben interaktív is. A tyúkokat ugyanis virtuálisan, a képernyőn innen is meg lehet etetni. Ehhez csak fel kell menni a Henflix.hu oldalára, forintból kreditet váltani a különböző etetési lehetőségek közül, majd az emailben kapott kódot (bármikor) bepötyögve mehet is kapirgálás. Ezzel együtt pedig nem csak a tyúkok laknak jól, hanem a csatorna működését is támogatjuk.

A HenFlix célja ezzel nem az, hogy sztárscsirkéket kreáljon, sokkal inkább az edukálás és a pihentető, természetközeli szórakoztatás, kikapcsolás. Ez utóbbi pedig abszolút igaz, én már legalább fél órája hallgatom a jószágokat, mint háttérzaj, ami abszolút zenbe juttatott.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Hihetetlen, de ez NEM a valóság, hanem egy Unreal Engine 5-ös demó

 

×