Az újgenerációs konzolokon és PC-n ezen a hétvégén már mindenkinek játszható game letarolja az értékelő oldalakat – pedig sok az ellendrukker.

A hétvégén már nem csak az előrendelőknek, hanem (PS5-ön, Xbox Series X/S-en és PC-n) mindenki másnak is el elérhetővé vált Hogwarts Legacy annak ellenére robbant be a legjobban értékelt játékok közé az értékelő oldalakon, hogy még mindig sokan tépázzák, J.K. Rowlinggal összefüggésben. A Harry Potter könyvek szerzője a genderelméleti felfogása miatt keveredett nyilvános vitába LMBTQ szervezetekkel és azok támogatóival, akik nem nagyon tágítanak attól, hogy mindent bojkottálni kéne, ami az íróval kapcsolatos.

 

 

Bár a játék készítésében semmilyen módon nem vett részt, Rowling személye okán a review-bombázás is beindult a legnagyobb értékelő oldalakon:

sokan csak azért nullázzák a Hogwarts Legacy-t, mert nem tetszik nekik a szerző transznemekkel kapcsolatos véleménye.

Mindennek nincs túl sok köze ahhoz, hogy a game jó-e vagy sem, és ezt azért sokan belátták – az ő körükben pedig minden jel szerint arat a Roxfortban játszódó legújabb videojátékos kaland.

A GameRant összegezte: alig több mint 24 órával a széleskörű premier után a Hogwarts Legacy 10/9-es eredmény körüli teljesítményt mutat, mind a játékkritikusok, mind pedig a felhasználók körében, ami elég acélos teljesítmény. A támadások ellenére nagyságrendekkel többen vannak, akik magas pontszámot adnak a játéknak azoknál, akik küldetéstudatból bombázzák 10/0-s voksokkal.

A Metacriticen 100/85 pontot kapott a gamer sajtó kritikái alapján, míg a cikkünk születésének idején 9.1-es mutatót ér a felhasználók körében. Úgy tűnik, hogy a bojkott nem jött be, és az emberek inkább arra használják a játékot, amire való: játszanak vele, ahelyett, hogy társadalmi üzenetekhez kössék a minőségét.

Cloud egyébként ilyennek látta – nézd meg a Leet.hu teszt eredményét:

Harry Potter elbújhat! – Hogwarts Legacy – PS5 teszt

 

×