Kevesebb mint két hét van hátra a PlayStation VR 2 hivatalos megjelenéséig, de a Sony a tesztelőkhöz már eljuttatta az kicsikét. Valaki ki is bontotta.

Azok, akik sikeresen hozzájutottak a PS5 konzolhoz, és alapvetően érdeklődnek a virtuális valóság iránt, valószínűleg elgondolkoztak már a PlayStation VR rendszer beszerzésén. Nos, nem sokkal a PS5 megjelenése után a Sony azt is bejelentette, hogy a korábbi PS4-hez készült VR után elkészíti a jobb verziót, a PSVR 2-t. Közben 2023 február lett, így hamarosan meg is jelenik.

Többek között a TheSixthAxis is kapott belőle, így máris csináltak egy unboxing videót.

 

Maga a PlayStation VR 2 headset azonnal ismerős lesz mindenkinek, aki látta vagy használta az eredeti PlayStation VR-t. Ugyanazok a kéttónusú fekete-fehér műanyagok és gumik vannak rajta, amelyek most már a PS5 jelképévé váltak (még akkor is, ha a PSVR-ral kezdték), ugyanazzal a glóriás kialakítással rögzítik a fejünkhöz, maga a kijelző pedig a szemünk elé lóg, és a kényelem érdekében könnyen mozgatható befelé és kifelé.

Az eredeti, 2016-os PSVR-hoz képest rengeteg javítás történt, a 2017-ben megjelent PSVR v2 headseten végzett finomításokból építkezve. A bekapcsológomb és egy funkciógomb a headset alján található, a 3,5 mm-es jack csatlakozó pedig hátul kapott helyet. Talán a legérdekesebb változás, hogy a külső fényt a VR-élménytől elzáró gumitömítés mostantól karimás, ami sokkal rugalmasabb.

A két legnagyobb változást azonban a valóság érzékelése jelenti – most már négy kamera a headset elején. További nagyon fontos változás, hogy a PS5 képes a VR-feldolgozást maga kezelni, így csak egyetlen USB-C kábelre van szükség. Nem kell tehát külön doboz és ezer kábel, mint korábban. Sajnos azonban a headset nem vezeték nélküli.

További újítás, hogy a PS3-mas Move kontroller helyett végre saját vezérlők jöttek a PSVR 2-höz, amivel sokkal jobban irányítható lesz minden. Már ebből is látszik, hogy a Sony mennyire átdolgozta és továbbfejlesztette a virtuális valóság eszközét. Sok tekintetben felzárkózik a különböző PC-s készülékekhez.

A PSVR 2 február 22-én jelenik meg.

Ezt láttad már?

Igazi helyek, romba dőlve – csaló lista a videojátékok legjobb posztapokaliptikus városképeiből

 

×