Aki nem gamer, nem értheti, hogy ez mekkora dráma. Az üzemzavar nem online PlayStation játékok működésére is hatással volt, rengeteg panasz érkezett.

A Leet.hu PlayStation 5 Magyarország Facebook-csoportjában is sokan jelezték, vagy visszaigazolták, hogy kedden késő este, 23 óra után megállt az élet a PlayStation hálózatán. A hivatalos hibajelentés szerint csak egyes szolgáltatásokkal volt probléma, ám visszanézve a dolgokat: elég széleskörű nyekkenés történhetett. A hibaüzenet alapján PlayStation 4 és 5 eszközökön is problémát okozott

  • a játékok indítása vagy streamelése,
  • az alkalmazások futtatása
  • és nagy általánosságban a hálózati funkciók használata.

A PlayStation Network február 7-én 23:23-kor, a szolgáltatások állapota menüben jelezte a felhasználóknak, hogy hálózati gondok vannak, tehát nem otthoni üzemzavar lépett fel. Alex a csoportban azt írja,

„természetesen csak olyan játékok voltak fent a gépen, ami plushoz járt, meg egy olyan amit én vettem meg. Egyel se tudtam játszani a szerver miatt, pedig nem is online játék volt. Nyilván nem sűrűn fordul elő, de azért bosszantó ilyenkor”.

Az Ookla Downdetectora szintén durván kilengett az éjjel a PlayStation Network-ot érintő problémák miatt: a 24 órás diagramon 19 óra után jelentek meg az első kiugrások, pedig az eszköz csak akkor jelent egy-egy eseményt, ha a probléma jelentéseinek száma jelentősen magasabb, mint a napszakra egyébként jellemző jelentések száma. Az igaz panaszáradat a jelző szerint 22 óra körül indult meg, és csak szerda hajnali egy órára csitult el.

Forrás: Ookla

Bár elég jól körvonalazható, szabályos három órás intervallumról van szó, a Sony előzetesen nem jelentett be karbantartást. A Press-Start egy magyar idő szerint éjszakai bejegyzésben jelezte, hogy sok felhasználó egész egyszerűen azzal oldotta meg a szerverproblémát, hogy elfelejttette az otthoni Wi-Fit a konzollal, aztán újra csatlakozott. Hozzáteszik: elsőre nem mindenkinek jött be, de érdemes volt többször megpróbálni.

Van, hogy ennél jobban is be kell avatkoznod a konzolod védelmében:

Takarítsd, mert lehal a konzolod! – Így pucolhatod ki a PlayStation 5-öt

 

×