A Veszprém Vármegyei Főügyészség külön kiemeli, hogy bizony a videojátékok is közrejátszottak a kegyetlen munkahelyi gyilkosság során.

Akárhány kutatás is igyekszik igazolni az utóbbi években, hogy a videojátékoknak rengeteg pozitív hatása van, egy-egy eset miatt sajnos még mindig sokan úgy gondolják, hogy a játékok erőszakossá tesznek. A témáról persze megoszlanak a vélemények, egy Magyarországon történt gyilkosság kapcsán viszont valóban felmerült a videojátékok befolyása.

Tavaly egy 25 éves férfi előre megfontolt szándékkal kioltotta munkatársnője életét az egyik veszprémi gyárban. A Veszprém Vármegyei Főügyészség vádirata szerint

„az elkövető a szabadidejében vérengző tartalmú online videojátékkal játszott, amelyben szúrófegyverekkel lehet ölni, és a vádlott számára a videojátékos ölés és a valóság felcserélődött.”

Az MTI közleménye szerint a vádlott 2022. május 22-én, az éjszakai műszakot követően egy veszprémi gyárban, a munkáját szintén befejező munkatársnője után ment a női öltözőbe és késsel rátámadt. A sértett segélykiáltására két munkatársuk szaladt az öltözőbe, de már nem tudtak rajta segíteni. Az elkövető olyan súlyos sérüléseket okozott, melyek következtében az asszony a helyszínen meghalt.

Az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetés és a közügyek gyakorlásától történő eltiltás kiszabására tett indítványt. Magyarországon sem ritka, hogy a videojátékok egy-egy bűncselekmény vagy baleset kapcsán felmerülnek.

Korábban tömegmészárlás kapcsán merültek fel a játékok:

A FOX szerint a videojátékok miatt történt a szombati tömeggyilkosság

 

×