A cég új variánsokat leplezett le.

Az elmúlt években többször előfordult, hogy a hardvergyártók a kínai piacot favorizálták. Elég csak az Intel ARC debütálására gondolnunk, de remek példa lehet 2021-ből a Ryzen 3500X is. Ezek a termékek több hónapon keresztül csak Kínában voltak elérhetőek, a globális startra volt, hogy fél évet is várnunk kellett. Az Intel a 12. generációnál szintén megjelentetett egy egyedi példányt a keleti országban.

Úgy tűnik, hogy ezt a hagyományt ezúttal sem szakítják meg. A hétvégén több pletyka is érkezett két friss processzorról. Az egyik az i5-13400F átdolgozott változata, ám ezúttal az egyik i7 modell is hasonló kezelésben részesülhet. Hétfőre pedig már hivatalosnak tűnő specifikációkat és képeket is kaptunk.

Nézzük is, hogy mit tud a két, különleges processzor!

Mindenképp az eredeti, 90-es számozás nélküli változatokkal érdemes összehasonlítanunk ezeket a processzorokat:

  • Az i5-13490F azonos magszámmal és szállal rendelkezik, mint a 13400 (6P+4E mag, 16 szál). A különbség itt a picit megemelt órajelben és a megnövelt L3 Cache értékben keresendő. 20 MB helyett 24 MB található a kínai változatban.
  • Az i7-13700 és i7-13790F viszonya is hasonlóképp alakul. A magok és szálak száma itt is megegyezik, azaz marad a 8P+8E, 24 szál felépítés. Az L3 Cache-ben 3MB extrával rendelkezik a kínai változat, órajelben azonban 0.1 GHz előnye van a globális változatnak.

Az i5-12490F nem bukkant fel később sem az európai piacon nagy tételben. Ennek köszönhetően jó esély van arra, hogy a fekete dobozos változatokat továbbra is csak Kínában vásárolhatjuk meg felár nélkül.

Forrás: Videocardz

Az iPhone is drágul:

Drágább iPhone jöhet jövőre, mint amit valaha látott a világ

×