Friss hírek szerint az Apple jövőre minden eddiginél drágább iPhone modellt adhat ki.

Az biztos, hogy az Apple iPhone sosem volt olcsó, főleg a magyarok számára, ám mégis úgy tűnik, hogy minden eddiginél drágább modell jöhet. Tim Cook, az Apple vezetője a Bloombert szerint a befektetőknek azt mondta: az emberek hajlandók megvenni a legjobb iPhone-t, ami csak létezhet, szóval simán kiadhatnak új modelleket. Miután az olcsó iPhone annyira nem jött be, most inkább jöhet a drágább változat.

Jön a fejlett iPhone, amit persze meg is kell fizetni.

Abban mindenki egyetért, hogy az iPhone, főleg a magyar pénztárcákhoz viszonyítva nem olcsó mulatság. Egy csúcsmodell 2017-ben 1150 dollárba (kb. 400 ezer forint) került, most 1600 dollárt is elkérnek érte (több mint 500 ezer forint). Ilyen például az új iPhone 14 Pro Max.

Az Apple vezetője szerint az emberek számára semmi sem drága

„Azt hiszem, az emberek simán hajlandók azért fizetni, hogy a legjobbat kapják, amit megengedhetnek maguknak ebben a kategóriában” – mondta Tim Cook, megjegyezve, hogy az iPhone „szerves részévé” vált az emberek életének. A fogyasztók ma már fizetésre, okosotthonok vezérlésére, egészségi állapotuk követésére és banki adatok tárolására használják a készüléket – mondta.

Azt is elárulta, hogy szerinte miért lehet értelme a még drágább iPhone-oknak – különösen, ha azok új funkciókat tartalmaznak. Az Apple berkein belül ugyanis már arról tárgyalnak, hogy a csúcskategóriát egy drágább iPhone-nal bővítik.

Amikor az iPhone 15 még idén megjelenik, az Apple tovább tovább szélesíti a készülékek szintjeit különleges anyagokkal, processzorokkal és kamerákkal. Ez magában foglalja azt is, hogy a Pro Max modell periszkóplencsét kap, ami jobb optikai zoomot kínál majd.

Ultra

Az Apple célja, hogy nagyobb különbséget érjen el a Pro és a Pro Max között, olyan spekulációkat gerjesztett, hogy a vállalat egy új csúcsmodellt készít, ami az Ultra nevet kaphatja. Az Apple már használta ezt a nevet a csúcskategóriás okosórájára és az M1 processzor csúcsváltozatára.

De ahelyett, hogy a Pro Maxot átnevezné „Ultrára”, az Apple még ezeknél is minőségibb iPhone-t is készítene. Ha minden igaz, ez már 2024-ben megjelenhet. Egyelőre nem világos, hogy miben különbözne az új csúcsmodell, de valószínűleg további kamerafejlesztéseket, gyorsabb chipet és talán még nagyobb kijelzőt kínálna. Lehetnek még egyéb új funkciói is, mint a töltőport végleges elhagyása. Még az is lehet, hogy az Apple végre eljut addig, hogy összecsukható iPhone-t kínáljon.

Összességében tehát nem lehet tudni, hogy az új iPhone miben lesz erősebb, de az biztos, hogy sokkal jobb anyagokat, funkciókat és hardvert kapnánk, jóval magasabb áron. Egy készülékért még 500 ezer forintnál is jóval többet kéne érte kiperkálni. A kérdés persze mindig az, hogy ez kinek éri meg?

Te mennyit fizetnél maximum egy okostelefonért?

Borítókép: iPhone 14 Pro and Pro Max – Brent Lewin/Bloomberg

Ezt láttad már?

Először nyert Grammy-díjat egy videojáték – ez a game kapta meg

 

×