Sok League of Legends játékos keresi nap mint nap a bajnokok tökéletes kombinációját.

Sok League of Legends játékos keresi nap mint nap a bajnokok tökéletes kombinációját. A múltban volt néhány klasszikus párosítás, amelyek mind a mai napig megállják a helyüket, sőt a DuoQ játékosoknak még egy páros karakterdizájnt is készített anno a Riot Games Xayah és Rakan személyében.

Az U.GG népszerű ligastatisztikákkal foglalkozó oldal szerint a Platinum és magasabb rangokban Samira és Rell dominál most leginkább, 55,57 százalékos győzelmi aránnyal zúzzák szét az ellenfeleket, s ezt a százalékot 24 ezer meccsel a hátuk mögött produkálják. A Desert Rose és az Iron Maiden önmagában is erős, de az ultijukat párosítva megállíthatatlannak tűnnek.

Samira és Rell tökéletesen működnek együtt, még egymás ereje nélkül is. Rellnek rengeteg CC-je van, hogy a helyükön tartsa az ellenfeleket, így Samirának nem esik nehezére felhalmoznia a Daredevil Impulse passzív stackeket, hogy aktiválja végső képességét.

Ráadásul Rellnek van egy knock-upja is, amit Samira a passzív auto-attack képességével még egy pillanatra ki is tudja terjeszteni. De a leghalálosabb kombójuk akkor villan, amikor párosítják az Ultikat. Rell Magnet Storm képessége minden közelben lévő ellenséget beránt a Vasszűz irányába, majd két másodpercig folyamatosan a játékos felé húzza őket.

A játékosok általában arra kényszerülnek, hogy használják a Flashüket, vagy egy egyéb mozágási képességet, esetleg tárgyat, hogy megszökjenek a hatás alól. Ám azok, akik nem tudtak kibújni a Magnet Storm hatása alól, „megszívták”, ugyanis idő közben Samira beugorhat közéjük és kitolhatja magából az Inferno Triggert. Ha az ellenségek elakadnak, amikor megpróbálnak megszökni Rell Ultija elől, akkor szinte esélyük sem lesz reagálni Samirára, amikor az legyalulja őket.

Samira jelenleg három duóban is szerepel, amelyek jelenleg a legmagasabb győzelmi arányokkal rendelkeznek, olyan karakterek mellé hozzák még, mint Amumu és Renata Glasc. A tematika hasonló az előbb tárgyalt Samira-Rell esetében: a rengeteg CC (tömeghatás, crowd control) és a nagy, akár egész csapatot elkapó ultik egyszerre rengeteg ellenséget röghöz köthetnek. Ez pedig Samirának egy igazi Kánaán!

Ezt olvastad már?

Hamarosan nehezebb lesz gankelni a LoL-ban, mint eddig

 

×