Dacára annak, hogy hivatalosan még mindig nagyon keveset tudni róla, a Grand Theft Auto VI hírei úgy szivárognak, mint egy léket kapott hajó.

A GTA 6 talán az egyik legjobban várt játék a világon, így úgy gondoljuk, hogy minden, a játékkal kapcsolat hír érdekes lehet. Most olyan friss infó érkezett a GTA 6 News & Leaks 2.0 nevű Twitter oldalról, ami mindenkit érdekelhet. Több forrás is azt állítja ugyanis,

hogy a GTA 6 megjelenése közelebb lehet, mint azt eredetileg gondoltuk.

Több bizonyíték is arra utal, hogy a Rockstar igen jól halad a fejlesztéssel, már működőképes a játék, bár még nem teljesen játszható. A GTA 6 News & Leaks 2.0 különböző forrásokból származó képernyőfotókat osztott meg nemrég, amelyek mindegyike azt állítja, hogy a GTA 6 a fejlesztése előrehaladott állapotában van. Talán emlékeztek még a hatalmas GTA 6 szivárgásra tavaly, amikor több mint 90 videó és kép jelent meg a játék egy korai állapotáról.

Emiatt sokan azt hitték, hogy a GTA 6 még messze lehet a megjelenéstől. A friss hírek azonban más képet festenek, sőt: elvileg akár már idén láthatunk több hivatalos gameplay videót a játékról.

 

Ami még érdekesebbé teszi a szivárgást, hogy egy ismert és megbízható szivárogtató, Rockstar bennfentes, Tez2 tette némelyiket közzé. Ő több olyan .exe fájlt mutat be, melyek a játék egy-egy funkciójára és fejlesztési szakaszára utalnak. Egy másik Twitter-felhasználó szerint ezek a fájlok azt sugallják, hogy a játék funkciók és tartalom szintjén már a végső szakaszban van. Sokan feltételezik ez alapján tehát, hogy a játék már “kész”, a Rockstar pedig azon dolgozik, hogy előkészítsék a megjelenést. A Rockstar ezek alapján tehát már készen van a legfontosabb fejlesztésekkel, már csak javítgatják és csiszolják a játékot.

Természetesen egy olyan játék esetében, mint a GTA 6, ez a csiszolási, hibajavítási és optimalizálási folyamat nagyon hosszú időt vehet igénybe. A Red Dead Redemption 2 például több mint nyolc évig készült.

Persze, mivel mindezt nem a Rockstar tette közzé, mindenképpen érdemes fenntartásokkal kezelni. Már csak azért is, mert bármilyen állapotban is van a játék, a megjelenést rengeteg tényező befolyásolhatja. Azt persze nem lenne túlzás állítani, hogy a GTA 6 megjelenése valamikor 2024-ben várható, szemben a korábban feltételezett 2025-ös, 2026-os megjelenéssel.

Ezt láttad már?

Igaz ez? – Tényleg megtanulhatsz angolul sorozatnézéssel és videojátékkal?

 

×