Megjelent a 129 című ambiciózus magyar sci-fi nagy előzetese.

„2063-ban egy 129-es nevű katona (Dér Zsolt) megszökik a Merdocorp brit kutató-fejlesztő laborból. A cég üldözőbe veszi őt. A Medrocorp az egész világra kiterjeszti befolyását, és megfigyelik az embereket. Jelentős biológiai és technikai fejlesztésekkel rendelkeznek, mint például klón végtagok, szervek, vagy robotok, repülő autók és drónok. A katona nem emlékszik semmire, és miközben a cég üldözi őt, megpróbálja kideríteni a múltját.”

Erről szól leírása alapján az a teljesen magyar sci-fi film, melynek nagyobb előzetesét nemrég mutatta be az IGN Hungary.

 

Az előzetesből persze egy igen bonyolult történet bontakozik ki, az viszont jól látszik, hogy a sci-fi vonalat igen komolyan vették a készítők. Budapest egy igen modern világban látható, tele drónokkal, robotokkal, klónokkal, és persze akciójelenetekkel.

A filmben persze a magyar színészek legjava kapott helyet, hiszen láthatjuk benne Kálloy Molnár Pétert, Pikali Gerdát, Szabó Sipos Barnabást, Elek Ferencet, Csuja Imrét és Háda Jánost is. A 129 a jövőben játszódik, története két szálon fut. Az egyik 1984-ben valahol Európában, a másik 2063-ban Budapesten.

A 129 című film 2023. március 2-án lesz látható a magyar mozikban.

A film magánfinaszírozásban készült, executive producerei Csősz Boglárka (aki maga is játszik az alkotásban), és Peter Noel, aki a film rendezője és írója.

Ezt láttad már?

Kegyetlenül olcsón indul Magyarországon a Netflix legnagyobb riválisa

 

×