Hiába örültünk, hogy márciusban már játszhatunk, megint várni kell.

Az eddigi videók alapján nagyon ígéretesnek tűnik a The Day Before. Egy posztapokaliptikus világban vagyunk, ahol haverokkal együtt játszva kell túlélni, zombik és más játékosok ellen. A koncepció valahogy keveri a The Last of Us, illetve a The Division hangulatát. A projekt az elmúlt években sokat késett, de úgy volt, hogy 2023 elején már megkaphatunk.

A MyTona kiadó és a fejlesztő Fntastic sajnos megint csúsztatja a megjelenést.

Miközben úgy volt, hogy a játék március 1-jén végre megjelenik (egyelőre csak PC-re), az új tervek szerint november 10-én kaphatjuk meg a címet. Mindennek oka azonban úgy tűnik, nem a fejlesztés menete, hanem valamilyen védjegyvita.

„Közvetlenül a megjelenés előtt a Steam egy magánszemély kérésére letiltotta a játék oldalát a ‘The Day Before’ név miatt” – áll a cégek közös közleményében. „Mint tudjátok, a játékunkat 2021 januárjában jelentettük be. A bejelentés idején a ‘The Day Before’ játék védjegye elérhető volt. A játék bejelentése után a fent említett személy kitöltött egy kérelmet, és még előttünk bejegyezte a ‘The Day Before’ védjegyet az Egyesült Államokban”.

A cégek ebben a hónapban egy hosszabb gameplay-videót tervezett közzétenni, de előbb ezt a védjegykérdést kell megoldaniuk. Egy külön tweetben az Fntastic azt írta: „a gameplay videóval kapcsolatban először konzultálunk az ügyvédekkel, és csak utána tudjuk kitenni”.

„Meghoztuk azt a nehéz döntést, hogy a megjelenést 2023. november 10-re halasztjuk. Megértjük, hogy ez sok rajongónknak csalódást okozhat, azonban szeretnénk mindenkit biztosítani, hogy a lehető legjobb játékot adjuk ki” – írták a fejlesztők.

A The Day Before egyelőre csak PC-n lesz elérhető, de a tervek szerint később PlayStation 5-re és Xbox Series-re is megjelenik.

Ezt láttad már?

Ellopták a TFT és a League of Legends forráskódját – Ez lehet a következménye

 

×