Nem túl boldog a Riot Games csapata.

A hétvégén a Riot Games fejlesztőcsapata elismerte, hogy hackertámadás áldozatai lettek az elmúlt hét elején. Azt ígérték, hogy ezen a héten bővebb tájékoztatást és magyarázatot kapunk a történetre. Szerencsére nem is kellett sokat várnunk erre. Kedd délután egy Twitter üzenetben részletesen is felvázolták a támadás módját és az esetleges következményeket.

Ellopták a LOL és a TFT forráskódját, illetve egy korábbi anti-cheatet is!

 

A Riot Games megerősítette, hogy a TFT és League of Legends fájljai mellett egy régebbi védelmet is sikerült megkaparintaniuk a betolakodónak. Úgynevezett social engineering módszerrel jutottak be, azaz egy Riot dolgozót tévesztettek meg a hackerek, hogy aztán tudatosan vagy véletlenül belépési információkkal lássa el őket. Sajnos manapság a rendszerek komplexitása miatt az emberi hibafaktor a legkritikusabb az ilyen jellegű támadásoknál. Több szempontból is hatással lehet a Riot játékok kiadására ez az eset, az alábbiakat szintén megerősítette a cég:

  • Elloptak olyan fejlesztéseket tartalmazó forráskódokat, melyeket a mostani játékfájlokban még nem is találhatóak meg
  • A kiszivárgott anti-cheatnek köszönhetően akár új csalások is felbukkanhatnak a piacon
  • Az eset hatással lehet a 13.2-es és a jövőbeli LOL, TFT patchek kiadására is
  • A fejlesztők kaptak egy e-mailt is, melyben pénz kifizetésére kérik őket a betolakodók, de nem élnek ezzel a lehetőséggel

Remélhetőleg a károk teljes felmérése után minden visszatérhet a régi kerékvágásba, már ami a felhasználói oldalt illetti. Az elkövetkezendő hónapokban azonban nagy eséllyel napvilágot látnak az ellopott kódrészletek, így a Riot programozói nem fognak unatkozni idén, az már biztos.

Kicsik, de erősek – Ők a League of Legends legfiatalabb karakterei

×