A Riot Games fejlesztőcsapata megerősítette, a hétvégén hackertámadás áldozatai lettek.

A Riot Games fejlesztőcsapata megerősítette, a hétvégén hackertámadás áldozatai lettek. Azt ígérték, hogy ezen a héten bővebb tájékoztatást és magyarázatot kapunk a történtekre. Kedd délután egy Twitter üzenetben részletesen is felvázolták a támadás módját és annak esetleges következményeit.

 

A zsaroló hackerek milliókat kértek a fejlesztőktől a TFT és a LoL ellopott forráskódjáért, amit a Riot természetesen nem szeretne megadni nekik. S míg a jogi, illetve más egyéb herce-hurca folyik, sajnos más víz is elkezdte mosni a Riot partjait.

Aki például a tegnapi nap játszani szeretett volna Európában, bizony szomorúan kellett, hogy konstatálja: ez most nem fog menni. A kliens nemes egyszerűséggel használhatatlan volt, ha valaki be akart lépni a játékba, akár órákat is várhatott. Azok pedig, akik bent voltak, komoly teljesítménybeli visszaesést tapasztalhattak. Állandó laggok, crash, vagy lefagyó képernyő.

Sajnos azt nem tudni, hogy a kettő összefüggésben áll-e, vagyis számíthatunk-e hasonlóra a közeljövőben, az viszont biztos, hogy estére megoldották a fejlesztők a problémát, így számíthatunk majd rájuk a későbbiekben is.

Ezt olvastad már?

Megőrült az EA Sports? – Félelmetes SBC-k érkeznek a héten a Fifába

 

×