Szabadon engedhetik a laboratóriumi majmokat: így oldotta meg a gondolati irányítást egy pszichológus hallgató a Twitchen.

Szenzációs videókat oszt meg a Twitchen Perrikaryal néven egy pszichológus lány. A nemrég diplomázott streamer úgy fest, remek kutatási területet talált magának, ugyanis egy ismert eszköz segítségével megoldotta, hogy

kontroller, billentyűzet, egér, vagy bármiféle manuális eszköz nélkül, csupán gondolatvezérléssel irányítsa a karakterét az Elden Ringben.

Forrás: Perrikaryal

Oké, volt már táncszőnyeges irányítás is, ami nagy figyelmet vonzott – emlékeztet a GameStar, viszont Perrikaryal ennél sokkal meglepőbb módszert talált:

tényleg a gondolataival játszik, egy a fejére illesztett elektroenkefalográfiai (EEG) eszköz segítségével.

Az EEG a psziché élettani hátterének vizsgálatára szolgál, úgy, hogy csupán egy koponyára helyezett szenzorcsokorral megméri az idegsejtek elektromos aktivitását. Ezt a képességet gondolta tovább a twitcher: az egyes agyi jelekhez billentyűparancsokat kapcsolt, így elérte, hogy csak gondolnia kell arra, amit a karakterével tenni szeretne a játékban. A kísérlet elég jól megy: a támadás, a védekezés és az öngyógyítás parancsai például, ha hosszabb válaszidővel is, de működnek.

 

Ami azt illeti, ez még csak a kezdet, hiszen a lány szeretné minél jobban kiszélesíteni azt a cselekvési skálát, amit gondolatvezérléssel tud végrehajtani a videojátékokban, szóval érdemes lehet bekövetni. A csatornáján épp’ egy olyan videó van kiemelve, amelyen az EEG beállításait mutatja be, közvetlenül az előtt, hogy belépne, és az AGYÁVAL tarolna az Elden Ringben. Pazar!

Ha már agyalunk, itt van ez is:

Ezt dörgöld anyád orra alá: okosabb leszel, ha játszol!

 

×