Döbbenetesen szép sivatagi táj elevenedik meg a szemed előtt, viszont több köze van az Unreal Engine 5.1-hez, mint a valósághoz. Vagy nem?!

A MAWI United GmbH annyira fotórealisztikus sivatagi környezetet álmodott videóra, hogy a legtöbbeket elsőre (és másodikra is) megtéveszti – írja a Gaming Bible. A cím (Digital Dreams) végül persze egyértelművé teszi, hogy itt egy máig nem látott részletességű animált világról van szó, csak furcsa érzés végig azt kutatni, vajon hol a „hiba”, vagyis legalább egy apró részlet, ami elárulja erről a végletekig hitelesnek tűnő oázisról, hogy valójában művi.

De nincs.

Forrás: MAWI United GmbH

Ez egy sivatag, vagy Unreal Engine? Erről a demóról nem mindenki tudja elsőre eldönteni és egy Nvidia GeForce RTX 4090 által meghajtott Unreal Engine motor teljesítménye, és kiválóan rámutat, hogy mit lehet tenni a Nanite illetve a Lumen technológiával. A pofátlanul részletes videó nappali és éjszakai fényekkel, csodás interakciókkal demonstrálja, hogy például milyenné válhatna egy Assassin’s Creed Origins remake, vagy bármely jövőbeli játék, amit ezzel készítenek el.

 

Megkockáztatjuk, hogy ennek a valósághű megjelenésnek egyetlen mai játék sem tud a nyomába érni, viszont remekül mutatja, hogy hová tart a videojáték jövője. Egy szép, letisztult, kompromisszummentes látványvilág felé, ahol lassan semmi sem az, aminek látszik. Mert igazinak tűnik, viszont nem az. Jó hír, hogy erről nem csak egy videóval vagy kénytelen meggyőződni, mert van játszható demó is – innen tudod letölteni.

Nem volt elég? Van még:

Embertelenül jól néz ki ez az Unreal Engine 5-ös Superman játék

 

×