Solid Snake már évek óta tanította erre a játékosokat.

A Boston Dynamics éppen pár napja publikált egy videót, melyben a robotjaik legújabb képességeit prezentálták. A közösség egy jelentős része egyből el is kezdett agyalni. Ha ilyen képességekkel rendelkeznek a publikusan, nagyközönség számára is ismerhető modellek, akkor mit tudhatnak a katonai változatok?

 

Nem kell féltenünk az Egyesült Államokat, ha erről a témáról van szó. A Pentagon alá tartozó DARPA (Defense Advanced Reseach Projects Agency) hosszú évek óta végez kutatásokat ebben az irányban. A robotok mellett a mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztésekbe is súlyos dollármilliókat fordítanak. Az egyik ilyen robotjukat tudatosan arra programozták fel, hogy felismerje és azonosítja az embereket. Úgy tűnik, hogy nem minden eshetőségre volt felkészülve a gépezet. A Shashank Joshi által megosztott könyvrészletből kiderülhetett, hogy

videójátékos trükkel jártak túl a robot eszén!

Nyolc tengerészgyalogosnak sikerült kijátszania az AI-t, nem is akármilyen módon. Ketten bukfencezve közelítettek a robothoz, ami nem tudta azonosítani őket a szokatlan mozgásforma miatt. Volt olyan kis, aki fenyőfát cipelt maga előtt, a roboton mesterséges intelligenciáján ez is kifogott. A legviccesebb azonban az a páros volt, akik kartondobozba rejtőzködve próbálták kicselezni a rendszert. Tökéletesen bejött a tervük.

 

Ismerős a módszer, ugye? Nem véletlenül, hiszen a Metal Gear Solid játékokban találkozhattunk már hasonlóval. Solid Snake és bajtársai különféle dobozokba elbújva elkerülhették, hogy az ellenséges katonák kiszúrják őket. Úgy tűnik, hogy ismét bebizonyosodott: a videójátékból elcsent, eszement ötletek akár katonai eszközök ellen is bevehetőek. 

Elképesztően gyönyörű új screenshotok jöttek a S.T.A.L.K.E.R. 2-ből

 

×