A látványra egészen biztosan nem lesz egyetlen rossz szavunk sem, reméljük a játékmenet is hasonlóan fog sikerülni.

A STALKER 2: Heart of Chernobylt akkor is végig fogom játszani, ha valami istenverte csoda folytán nem lesz egy közepesnél jobb játék.

Hogy miért? – kérded. Nos, egyszerűen nem tudok nem hősként tekinteni azokra az ukrán fejlesztőkre, akik egy fejük fölött, mellettük az utcán, az otthonaikban zajló háború közepette is próbálják elkészíteni életük legnagyobb vállalását, miközben nem egy kollégájuk vesztette életét az orosz megszállás elleni küzdelemben. Egészen konkrétan a GSC Game World 130 alkalmazottja tartózkodik Ukrajnában, köztük többen a frontokon harcolnak, míg 200 munkatársuk Prágából próbálja befejezni a kemény munkát.

Szóval bármikor is legyenek készen vele, én türelmesen várni fogom a játékot, és az utolsó percéig a figyelmemmel fogok adózni a tiszteletükre. Ennél többet sajnos nem tehet egy szolidáris játékos, maximum másokat is erre bíztat. Azt viszont nem tudni pontosan, hogy mikor érkezik a STALKER folytatás, hiszen a GSC az ukrán-orosz háború miatt több ízben volt kénytelen elhalasztani a megjelenését.

Ezért sem kaptunk eddig mélyebb betekintést a játékba, a fejlesztők egyelőre semmi konkrétat nem tudnak nekünk ígérni. Ugyanakkor jól tudják, hogy a világon millió gamer várja már tűkön ülve az alkotásukat, így alkalomadtán villantanak néhány egészen elképesztő screenshotot, amit a következő előzetesig nyálcsorgatva nézegethetünk. Ez történt most is:

a GSC csapata négy új lélegzetelállító in-game képet hozott számunkra.

A látványon senki ne csodálkozzon el nagyon, hiszen azért a világ egyik, ha nem a legfejlettebb játékmotorja, az Unreal Engine 5 felel. Még a képek előtti fun fact adag: a screenshotokon korábbi helyszíneket is megtekinthetünk, mint például a Great Swamps-ot, a Pumps-ot, (valószínűleg) a Bloodsucker Village-et, melyek a STALKER veteránoknak a Shadow of Chernobylból és a Clear Skyból lehetnek ismerősek.

A S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl valamikor 2023-ban jelenik meg kizárólag Xbox Series konzolokra és PC-re, sőt, egyenesen a Game Pass kínálatából is elérhető lesz.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Megkérték az AI-t, hogy képzeljen el 100 videojátékot – elképesztő képek születtek

×