Bár mindegyik közönségkedvenc sorozat új évaddal jelentkezik, a Cobra Kai története ezzel együtt a végéhez ér.

Kezdjük talán a rosszabb hírrel;

Bár a Cobra Kai kifejezetten nagy utat tett meg, Daniel-san és Johnny harca hamarosan a végéhez ér. A Karate kölyök folytatásos sorozata eredetileg a YouTube fizetős streaming szolgáltatásán indult, majd a megszűnésekor a Netflix dobott neki mentőövet, így az utóbbi évadokat már ott lehetett nézni. A történet azonban a végéhez közeledik, egészen pontosan a következő elképesztően badass hatodik évaddal fog befejeződni.

„Bár ez egy keserédes nap lehet a fandom számára, a Miyagiverzum soha nem volt még erősebb. Ez a fandom a legjobb a világon, és reméljük, hogy még több ‘Karate Kid’ történetet mesélhetünk majd veletek együtt. Mert mint mindannyian tudjuk, Cobra Kai soha nem hal meg.” – írták a sorozat alkotói, Josh Heald, Jon Hurwitz és Hayden Schlossberg.

A bejelentéshez egy izgalmas, de egészen szívmelengető kedvcsinálót is mellékeltek:

Most folytassuk a jó hírekkel:

Nem túl meglepő, de annál örvendetesebb, hogy 2023. február 8-án visszatérnek South Park örökké általános iskolás főhősei, immáron a 26. évaddal. Trey Parker és Matt Stone még a 90-es években indult felnőtt animációs sorozata egyszerűen nem akar ellaposodni, hiszen a 24. és 25. évad után szinte rögtön jöttek is a Paramout+-os különkiadások, a kétrészes The Streaming Wars, ami a Covid-járványt feldolgozó specialok után a harmadik volt a tervezett 14-ből. És mivel a Comedy Central 2027-ig újította meg a sorozatot, a 30. évadig már biztosan el fogunk jutni. Szóval lesz dögivel South Park, meg lehet nyugodni.

 

Bár az Amazon Prime Video nagyon könnyen háttérbe szorul a nagy riválisok mellett, animációs fronton kifejezetten erősnek számítanak. Itt is főleg a felnőtteket célzó sorozataik viszik a prímet, mint a Thy Boys spin-off Diabolical, a Vox Machina, vagy az Invincible. Mindegyikben közös, hogy adaptációk, utóbbi például Robert Kirkman 2003 és 2018 között futott azonos című képregényén alapszik, ami a világ legerősebb szuperhősének, Omni-Man fiát, Markot teszi meg a cselekmények központjaként.

Az Invincible eredetileg 2021. márciusában indult, az első évad pedig a képregények első 13 füzetét dolgozza fel a 144-ből, és mivel zajos sikert aratott, szinte evidens volt a folytatás. Az Amazon berendelte, Kirkman pedig neki is látott a munkának, ami hamarosan a végéhez ér.

A második évad eszerint 2023 év végén kerül fel a szuperolcsó (899 forintos) streaming szolgáltatás kínálatába, de pontos dátumot sajnos még az első, igen viccesre sikeredett teaserből sem tudunk meg.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Brutális évnyitás – Íme az összes film és sorozat, ami januárban jön a Netflixre

 

×