A megdöbbentően népszerű Zámbó Jimmy-ről készült sorozatot nagyon nem a rajongóknak szánták, de mindenkinek látnia kell.

Vége-hossza nincs a pozitív jelzőknek, amikkel illetik a kritikák A Királyt, az RTL+-on e héten zárult Zámbó Jimmy sorozatot. Mivel most már mind a 10 epizód felkerült a streaming szolgáltató kínálatába, könnyen ottfelejtheted magad a képernyő előtt, hogy egyben végignézd az egészet, mert nem csak a címe király. Inkább egy hétvégi reggelen, vagy koradélutánon érdemes nekiülni.

Forrás: RTL+

A kritikusok hosszan méltatják a rögös úton indult, de annál sikeresebbé vált Zámbó Jimmy biopicot, ami egyszerre drámai mélységű és elképesztően szórakoztató. Sokakat tarthat vissza a sorozattól a tragikus sorsú énekes személye, főleg azok közül, akiket anno nem hagyott hidegen – mert például utálták a csapból is ömlő giccses slágereit, vagy épp’ ellenkezőleg: imádták azokat. Érdekes módon előbbiek jobban fogják értékelni a műsort, amikor rájönnek, hogy

messze nem a Nóta TV színvonalú, közben elképesztően tehetséges és hallatlanul népszerű zenész dicsőítésére született.

A magyar sorozat a legmagasabb színvonalat képviseli, szerintünk még nemzetközi mezőnyben is, ahol korábban olyan hazai gyártású produkciók is megállták a helyüket, mint A besúgó vagy az Aranyélet. Ha már itt tartunk, az utóbbi két sorozatból ismert arcok miatt ezek rajongói tekintsék kötelezőnek A királyt, hiszen a legfontosabb szereplők között ott van Olasz Renátó (fiatal Jimmy), Thuróczy Szabolcs (Jimmy menedzsere) és Döbrösi Laura (Jimmy-rajongó). Akiről viszont nehéz volt elképzelni, hogy ennyire jól fog működni a felnőtt Jimmy szerepében, az a forgatás miatt jó pár kilót is felszedő Nagy Ervin. Furcsa, hogy a gyűrött arcú énekes szerepére két jó megjelenésű színészt szerződtettek, de vannak akkora tehetségek, hogy ezt a „problémát” gond nélkül áthidalták.

Mivel ritkán látsz olyan sorozatot – akár külföldit, akár magyart -, amiben MINDEN ennyire pimaszul jól működik, megkockáztatjuk, hogy már csak ezért megéri előfizetni az RTL streaming szolgáltatására, ahol A király mellett jócskán vannak olyan produkciók is, amiket kényes témáik miatt nem lehet tévében bemutatni. Mondjuk jó néhány pontján az idősíkok között ugráló Zámbó Jimmy sorozat is közel áll ehhez –

főleg az énekes igazi: önpusztító, alkohol- és szexfüggő, nárcisztikus és erőszakos személyisége miatt.

A széria sokkolóan nyers stílusban csapja ki az asztalra, hogy az érző szívű férfi imázsa mögött végig meg volt írva a személyes tragédia lehetősége, így már meg sem lepődünk rajta, hogy tényleg megtörtént, ahogy azon sem, AHOGY megtörtént. A körülményeket ugye máig sokan vitatják, ezért különösen nyomasztó úgy bedarálni a tízórás játékidőt, hogy tudjuk hová csúcsosodik ki az az ámokfutás, ami tulajdonképpen Zámbó Jimmy egész élete volt. Kötelező sorozat.

Ahogy ez is:

“Minden idők legjobb videojáték-adaptációja” – Kritikák a The Last of Us sorozatról

 

×