Ha hihetünk a pletykáknak, akkor a teljesen átgondolt PS5 modell újításának nem mindenki fog örülni.

Az egyik legnagyobb játékipari bennfentes újságíró, Tom Henderson még tavaly szeptemberben dobta le az atombombát, amikor is belebegtette az újabb, kissé átgondoltabb PlayStation 5 modell érkezését.

Eszerint a felfrissített konzol legnagyobb újítása egy külső, a házon kívüli hordozható – úgy pedig opcionális – lemezolvasó volna. Az új gép tehát a 2020-as digitális alapmodell kicsit vékonyabb variánsa lehet, ami mellé külön lehet venni egy lemezolvasót is. Ha pedig a gép sikeres lesz, akkor rövid úton akár a jelenlegi két eltérő modellt, a lemezolvasóval felszerelt és az anélküli masinákat is teljesen leválthatja.

Bár Henderson szerint az új konzolnak valamikor idén kellene megjelennie, az első szivárogtatása óta nem hallottunk többet róla. Egészen tegnapig, amikor is az újságíró az Insider Gaming online hasábjain (illetve Twitteren) osztotta meg a nagyérdeművel a legújabb fejleményeket – melyeknek sajnos nem mindenki fog maradéktalanul örülni.

Az új PS5 ugyanis szinte semmiben nem fog eltérni a 2020-as alapmodellektől, azaz azokkal megegyező teljesítményre lesz képes. Ez még azért nem egy hatalmas probléma, ellenben azzal,

hogy a mellé kínált opcionális külső lemezolvasó nem lesz kompatibilis a ’20-as digitális PS5-tel.

Szóval az a PS5 Digital Edition tulajdonos, aki abban reménykedett, hogy ezt az új külső olvasót majd ő is használhatja, le kell lombozzam, ugyanis úgy tűnik, hogy erre nem lesz lehetőség. Ha Henderson információi valósak, és tényleg így dönt a Sony, azzal egészen biztosan nem lesz túlságosan népszerű egyes játékosok körében.

A többség viszont valószínűleg átlép majd efölött, hiszen a digitális, lemezolvasó nélküli PS5-öt eleve azok választották, akik nem szeretnének a lemezekkel bajlódni. A Sony pedig valószínűleg pont azért döntene a kompatibilitás korlátozása mellett, mert így szeretné kifuttatni az alapgépeket, ami azért is volna indokolt, mert az új modellel jelentősen le tudna faragni a gyártási költségekből azáltal, hogy a továbbiakban már csak egyetlen típusú konzolt kellene gyártania + olvasó.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Könnyek közt: 6 év online játék után most először találkoztak a gamer barátok

 

×