Sok évnyi közös játék után most először, könnyek között találkoznak egymással személyesen a gamer barátok.

Valószínűleg már nem nagyon vitatkozik azon senki, hogy vajon köttethetnek-e igaz barátságok az online játékok révén, hiszen aki játszik, az jól tudja, hogy bizony lehet. Sőt, a videojáték igenis kiváló alapja lehet egy formálódó, születendő barátságnak, hiszen több alapvető kritériumot is kipipál.

Egyrészt a játékosok olyan helyen, azaz olyan játékban találkoznak, amit mindketten szeretnek és aktívan játszanak. Ez egy remek közös pont lehet, egy kezdő beszédtéma is akár, amit nem biztos, hogy a környezetében másokkal, esetleg a párjával meg tudna osztani. Sőt, a játék akár egyfajta állandó találkahely is lehet, pont, mint amilyen másoknak a kávézó, étterem, vagy a kocsma/szórakozóhely.

A GamingBible szerint így ismerkedett meg egymással két Call of Duty-játékos is, akik ezután folyamatosan csak együtt, egymás társaságában játszottak. De csak online, viszont még így is olyan szoros barátság alakult ki közöttük, hogy más játékokba is szívesen követték egymást. A két srác több mint hat éven keresztül szinte minden nap lenyomott egy meccset együtt, megbeszélték a dolgaikat, szóval valóban jó barátokká lettek.

Viszont még sosem találkoztak személyesen, nem fogtak kezet, és nem koccintottak soha semmivel.

Ez változott meg az egyikük születésnapján, amikor a barátnője leszervezte nekik a nagy találkozást. A hölgy Stacey199171 néven található meg a TikTokon, aki a profilján osztotta meg a megható pillanatot, amikor a két bajtárs sok-sok online élmény után végre személyesen is találkoznak.

Amikor a szülinapos belép a helyre, majd a barátaihoz fordul, szinte azonnal kiszúrja köztük az online barátját, amit elsőre kicsit nehezen hisz el. Majd amikor a gamer-barát odalép hozzá realizálódik benne a valóság, majd érzelmes könnyek között megölelik egymást.

@stacey199171 6 years of gaming and this was their first time meeting! He deserves surprises too. @Wayne Mcgreavy #happybirthday #surprise #friends #meetingforthefirsttime #gamers #codfriends #fifa #goodfriends #fypシ #foryoupage #fyp ♬ original sound – Stacey Halligan

 

Na és neked van olyan barátod, akivel egy játékban ismerkedtél össze?

Ha pedig részletesebben is olvasnál a gamer barátságról, akkor ezt is olvasd el:

A valóságban is bírjátok egymást? Igaziak-e az online kötött gamer barátságok?

 

×