A legfrissebb hírek szerint a Microsoft várhatóan a munkaerő mintegy 5 százalékától válik meg, ami akár 10 ezer fős elbocsátást is jelenthet.

Nemrég több hírportál, köztük a Bloomberg és a Sky News is arról számolt be, hogy a Microsoft tömeges elbocsátásokat tervez, ami több ezer alkalmazottat érint.

Becslések szerint a munkaerő mintegy 5 százalékának leépítésére kerülhet sor, ami akár 10 ezer embert is jelenthet.

Ahogy azt a The Verge írja, a Microsoft jelenleg több mint 220 000 embert foglalkoztat, így az 5 százalék akár 10 000 alkalmazottat is jelenthet. Úgy tűnik, hogy minden pletyka arra utal, hogy ezúttal jóval komolyabb elbocsájtások lesznek, mint tavaly októberben, amikor a Microsoft több mint 1000 munkahelyet szüntetett meg különböző részlegeken, köztük az Xbox és az Edge csapatoknál. A közelgő elbocsátások pontos dátumát még nem osztották meg, de a The Verge szerint a Microsoft jövő szerdán tervezi bejelenteni, még a negyedéves eredmények közzététele előtt.

Egyelőre nem világos, hogy pontosan kiket érintenek majd az újabb elbocsátások, azonban állítólag a Microsoft különböző mérnöki részlegeinek dolgozóit célozza a változás. Hogy a Microsoft miért szüntet meg ennyi munkahelyet, a közelmúltban adott interjúkban találhatunk utalásokat.

A CNBC-nek adott interjúban Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója a technológiai iparágat fenyegető kihívásokról beszél, és megjegyzi, hogy a Microsoft sem volt „immunis a globális változásokra”, így arra számít, hogy a következő két év lesz a legnagyobb kihívás.

„A világ egyes részein valódi recesszió van”– mondta.

Ezt láttad már?

Ha piálsz, hajlamosabb vagy a játékfüggőségre, és ez fordítva is igaz

 

×